|

ABD alçaklığını yüzlerine çarptı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’na katılmak için geldiği Kanada’da ilk olarak Çanakkale Anıtı’nı ziyaret etti.

Haber Merkezi
04:00 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 02:57 - 18/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Senatörlerle Fetullah Gülen ve FETÖ’cülerin iadesi konusunu da görüşen Akar, FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu vurguladı.
Senatörlerle Fetullah Gülen ve FETÖ’cülerin iadesi konusunu da görüşen Akar, FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu vurguladı.

Kar yağışı altında gerçekleşen törende anıta çelenk bırakan Akar, daha sonra toplantının düzenlendiği otele geçti. Açılış oturumunun yapılacağı salona gelişinde aralarında Kanada Savunma Bakanı Harjit Singh Sajjan’ın da bulunduğu katılımcılarla bir süre ayaküstü sohbet eden Akar, ilk oturumun ardından ABD’li senatörlerle bir araya geldi.

TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYİZ

ABD'li askerlerle PKK/YPG'li teröristlerin bir araya geldiği görüntülerden duyulan rahatsızlığı dile getiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, senatörlere “ABD'den söz verdiği gibi terör örgütü YPG ile olan işbirliğini kesmesini bekliyoruz. ABD’nin terör örgütü YPG’ye kamyonlarla ve uçaklarla silah ve mühimmat vermesini kabul etmemiz mümkün değil. Güney sınırımızda bir terör koridoru oluşmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz” dedi.

#Hulusi Akar
#ABD
5 yıl önce