|

ABD'de çıkacak karar paçavradan ibaret

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'deki Rıza Zarrap davası ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. "Dava fiilen çökmüş durumda" diyen Gül, çıkacak kararın paçavradan ibaret olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
10:13 - 19/12/2017 Salı
Güncelleme: 10:56 - 19/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'deki Sarraf davası ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. "Dava fiilen çökmüş durumda" diyen Gül, çıkacak kararın paçavradan ibaret olduğunu söyledi. Gül, ABD'de yürütülen dava ile ilgili Türkiye'den resmi bir belge talebinde bulunulmadığını belirtti.

FETÖ davaları

Dünya demokrasi tarihinde çok az görülecek bir olay yaşanıyor. Darbe başarılı olsaydı bir işgal yaşanıyor olacaktı çok şükür bu püskürtüldü. Burada bu terör örgütüyle mücadele yürütülüyor. İlk defa bir darbe yargılanıyor Türk milleti olarak tarih yazdık. Bu yargılamalar yüzlerce sanığın olduğu bşr yargılanma uzun sürecektir. Bu nedenle mahkemelere atfen asla bir rahavet yoktur. Süreç normal işliyor sanıkların fazla olması nedeniyle biraz zaman alacak buna rağmen mahkemelerimiz yoğun bir efor sarf ediyor.

FETÖ ile mücadele

FETÖ ile mücadele bugün bitmiştir diyebileceğimiz bir mücadele değildir. Asla bitmeden sürekli yapılacak bir müdahaledir. Yargı mensuplarımızdan eminiz ancak soruşturması devam edenler var. Biz yargı mensuplarımızdan eminiz soruşturması teftişi devam edenler var bunların hepsi FETÖ ile mücadele tamamladık diyebileceğimiz bir durumda değiliz.


#Abdulhamit Gül
#ABD
6 yıl önce