|

ABD’deki Kongre işgali: Demokrasinin yüz karası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de seçim sonuçlarını kabul etmeyen binlerce kişinin Kongre baskınını, “demokrasinin yüz karası” olarak niteledi. Erdoğan’ın Washington’un 15 Temmuz’daki sessizliğini, Gezi’ye verdiği desteği ve hükümete yönelik tehditleri de hatırlattı.

00:00 - 9/01/2021 Cumartesi
Güncelleme: 00:02 - 9/01/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cuma namazını Üsküdar’daki Ömer Öztürk Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı:

  • (ABD KONGRE BASKINI)
    ABD’nin tarihinde olmamış bir vaka ile karşı karşıya kaldığını gördük. Çünkü lafa geldiği zaman ‘demokrasinin beşiği’ diye ifade edilen ABD’deki bu süreç gerçekten tüm insanlığı şok etmiştir, şaşırtmıştır. Bizleri de aynı şekilde şaşırtmıştır.
    Hatırlayın 15 Temmuz darbe girişiminde tamamıyla sessiz kalan ve bu konuda çok çok farklı mesajlar yayınlayan Amerika’nın tutumu çok çok farklıydı.

DEMOKRASİ İÇİN YÜZ KARASI

Ama o zaman da işin başında Demokratlar vardı. Demokratlar neyse Cumhuriyetçilerin de şimdi aynı olduğunu gördük ve demokrasi için bir yüz karası olduğunu görüyoruz.
Temennimiz odur ki 20 Ocak itibarıyla Sayın Biden’ın devir teslim töreniyle ki Trump’ın da yapmış olduğu açıklamalarla sakin bir şekilde bu devir teslim olacaktır, yapılacaktır ve bundan sonraki süreçte Sayın Biden ile Amerika sulhu sükuna kavuşur.
  • (BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NE PROF. DR. MELİH BULU’NUN ATANMASI)
    Ben öğrencilerle niye görüşeyim? Öğrenciler önce bir defa bu işin içinde değil. Bu işin içinde olan teröristler var.
    Ne yazık ki öğrencilikle alakası olmayan işte CHP’nin bakıyorsunuz İstanbul İl Başkanı (Canan Kaftancıoğlu) orada. Zaten kendisi bir DHKP/C militanıdır. Aynı şekilde yine bir başka siyasi partinin yine yönetiminde olanlar bakıyorsunuz oradalar. Bunlar öğrenci değil ve yaptıkları nedir?

ATAMA YASALARA UYGUN

Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır. Bu rektör yasalar dışında atanmamıştır. Yasalar neye amirse ve Melih Bey de buna göre buraya atanmıştır.
Kaldı ki geçmişine baktığımız zaman o da yine bu üniversitenin içinden yetişmiş bir arkadaşımızdır. Buraya gelmeden önce iki üniversitede rektörlük yapmış bir hocamızdır.
YÖK’ün şahsıma teklif ettiği 9 isim içerisinden bana yasaların vermiş olduğu yetkiden hareketle Melih Bey’i rektör olarak seçtik ve Boğaziçi’ne layık gördük. Ben Melih Bey’in orada çok çok başarılı olacağına inanıyorum.

Zaferler ilham kaynağımız

  • Birinci İnönü Zaferi’nin 100. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,
    “Biz de her zaman ve her koşulda mukaddes vatanımıza ve bayrağımıza aynı şuur ve sadakatle sahip çıkmayı sürdüreceğiz”
    dedi. Erdoğan mesajında, milletimizin imkânsızlıklar içinde dahi bağımsızlık uğruna canı pahasına verdiği mücadeleyle elde ettiği şanlı zaferlerin geleceğimiz için ilham kaynağı olmaya devam edeceğini vurguladı.

İttifak ziyareti

Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve SP YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretlerinize ilişkin soru üzerine, Bahçeli ile yaptığı görüşmenin mutat olduğunu söyledi. Ziyaretlerde, geleceğe yönelik neler yapabileceklerini konuştuklarını, şu andaki durumun değerlendirmesini yaptıklarını belirten Erdoğan, Asiltürk’ü ziyaretine ilişkin de şunları söyledi: “Geçmişte beraber olduğumuz benim bir büyüğümdür. 86 yaşında bir büyüğüm.

Benim bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada bu terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani biz bir yalnızlığı hissetmememiz lazım.

Bunun için de şu anda buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapmayı planlıyorum, yapacağım.”

Kritik kabul

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti kurmakla görevlendirilen Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri’yi kabul etti.


  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Saad Hariri ile Vahdettin Köşkü’nde başbaşa bir görüşme gerçekleştirdi.
    Görüşmede, siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel alanlarda Türkiye-Lübnan ilişkilerini geliştirecek hususlar ele alındı ve bölgesel meselelerde iş birliği imkanları değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, köklü bir tarihi geçmişe dayanan iki ülke ilişkilerini her alanda derinleştirme ve güçlendirme konusunda kararlı olduklarını belirtti. Lübnan’ın siyasi istikrarının Lübnanlıların yanı sıra bölge barışı ve huzuru için de kritik önemde olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin dost ve kardeş Lübnan halkının birliği ve dirliği doğrultusunda bu ülkeye katkılarını sürdüreceğini ifade etti.
    Saad Hariri de Türkiye’nin Lübnan’a yaptığı destekler ve yatırımlar için Erdoğan’a teşekkür etti.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#ABD
#Kongre
#Washington
3 yıl önce