|

ABD'nin elebaşıları kararına Akar'dan yanıt

ABD'nin PKK elebaşılarına yönelik kararın ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ilk kez konuştu. "Müttefiklerimizin bu adımını olumlu bulmakla beraber çok geç kaldığının altını çiziyorum" diyen Akar, "PKK'dan hiçbir farkı olmayan YPG'ye karşı da aynı tutum ve davranışın, aynı bakış açısının geliştirilmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
13:22 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:31 - 7/11/2018 Çarşamba
AA
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın PKK'lı teröristlerin elebaşılarına ödül koymasının ardından Türkiye'den olaya ilişkin yanıtlar gelmeye devam ediyor.

Alınan bu kararı değerlendiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Müttefiklerimizin bu adımını olumlu bulmakla beraber çok geç kaldığının altını çiziyorum" dedi.

YPG için de aynı tutumu bekliyoruz

  • Aynı tutumun YPG için de geliştirilmesini beklediğinin altını çizen Akar, "PKK'dan hiçbir farkı olmayan YPG'ye karşı da aynı tutum ve davranışın, aynı bakış açısının geliştirilmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.
  • ABD 'adalet için ödül' programı kapsamında terörist Murat Karayılan için 5 milyon dolar, Cemil Bayık için 4 milyon dolar, Duran Kalkan için 3 milyon dolar ödül vereceğini açıklamıştı.
#Hulusi Akar
#ABD
5 yıl önce