|

Adaylık çarkı

CHP’de merakla beklenen Parti Meclisi toplantısı dün yapıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önce A takımını topladı. 2,5 saat süren MYK toplantısında adaylar üzerinde çalışmalar yapıldı.

Nur Banu Aras
04:00 - 17/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:55 - 17/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Aziz Kocaoğlu
Aziz Kocaoğlu

MYK’nın ardından PM toplantısına geçildi. Toplantı sürerken yoğun güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı. Toplantıdan dışarıya bilgi sızmasını engellemek için jammer kullanıldı. PM toplantısında İzmir adayının açıklanması bekleniyordu ancak toplantı öncesi gelen bir açıklama kafa karışıklığına neden oldu. Daha önce aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında sürpriz bir çıkış yaptı.

SORUMLULUKTAN KAÇAMAM

  • 6 ay önce aday olmayacağını duyurduğunu hatırlatan Kocaoğlu, CHP'nin İzmir adayının açıklanmamasını eleştirdi. Kocaoğlu, "Aday açıklama takvimi geciktikçe ortaya çıkan tablonun CHP’ye ve dolayısıyla kentimize zarar verecek düzeye gelmesi, beni ve partimize gönül vermiş milyonları endişeye düşürmektedir. Sayın Genel Başkanımıza bu kaygılarımı açıkça ifade ettim. CHP’nin iktidarını sürdürdüğü en büyük kent olan İzmir'de ortaya çıkan bu tablonun, adaylığımla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçmayacağımı Sayın Genel Başkanımızla paylaştım" ifadelerini kullandı.

Son gelişmeler ışığında CHP’nin İzmir için kesin kararın önümüzdeki günlerde yapılması planlanan PM’ye kaldığı ifade ediliyor. Öte yandan, CHP, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve 4 il adayının da aralarında olduğu 70 ismi daha belirledi.

#CHP
#Aziz Kocaoğlu
#Kemal Kılıçdaroğlu
#İzmir
#Aday
5 yıl önce