|

Afrika’ya yeni sefer

Yeni Afrika seferine pazartesi günü başlayacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Kıta’yı en çok ziyaret eden lider. Erdoğan’ın talimatı ile 2005'te başlatılan Afrika açılımı yeni ziyaretlerle daha da genişleyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 01:42 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Erdoğan, gittiği her yerde büyük ilgiyle karşılanıyor.
Erdoğan, gittiği her yerde büyük ilgiyle karşılanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 26 Şubat’ta başlayacak ve 2 Mart’a kadar sürecek Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali ziyaretleri ile Afrika kıtasını en fazla ziyaret eden ülke lideri olacak. Erdoğan’ın ziyareti ekonomik ağırlık olması planlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile 2005 yılında başlatılan Afrika açılımı yeni ziyaretlerle birlikte daha da genişlemiş olacak.

2017'Yİ AFRİKA İLE BAŞLADI BİTİRDİ

Erdoğan Kara Katı programı ile başladığı 2017’nin son yurt dışı ziyaretlerini de 25-27 Aralık tarihlerinde Sudan, Çad ve Tunus’a düzenlemişti. Yoksulluk ve iç savaşlarla boğuşan birçok Afrika ülkesine Türkiye, TİKA aracılığıyla şefkat elini uzatarak açılan kuyular aracılığıyla temiz içme suyu temininden sağlık hizmetlerine, insani yardımlardan ekonomik desteğe imza atmıştı.

TİCARİ İLİŞKİLER VE DİPLOMASİDE İVME

Büyük iş adamları heyetleri ile gerçekleştirilen ziyaretler Afrika ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticaret ivmesini de yükseltmişti. Afrika ile kurulan yakın ilişkiler BM’de gerçekleştirilen Kudüs oylaması gibi uluslararası birçok konuda Türkiye’ye destek olarak yansımıştı.

YENİ İŞ İMKANLARI AÇILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştireceği yen ziyaretler kapsamında da yine Afrika kıtasında bulunan ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi ve Türk İş Adamlarının Afrika kıtasında yeni yatırımlar yapmasının önü açılacak.

19 ÜLKEYE ULAŞACAK

Afrika ülkeleri ile ilişkilerin geliştirilmesinde en önemli etken ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikili temasları oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından 19 farklı Afrika ülkesini ziyaret etmiş olacak. Erdoğan Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk 21-24 Ocak 2015’te Etiyopya, Somali ve Cibuti ziyaretleri ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat-3 Mart 2016’da Fildişi, Gana, Nijerya, Gine’yi; 1-3 Haziran 2016 tarihlerinde Uganda, Kenya ve Somali’yi; 22-25 Ocak 2017 tarihlerinde ise Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar’ı, 25-27 Aralık tarihlerinde Sudan, Çad ve Tunus’a gitti.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Afrika
#Ekonomi
6 yıl önce