|

Afrin şehitlerine 420 hatim

İstanbul'da Fatih Camii başta olmak üzere, selatin camilerde Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan kahraman Mehmetçikler için okunan 420 hatimin duası yapıldı. Vatandaşlar Türk askerinin zaferi için yapılan duaya hep birlikte amin dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 06:52 - 5/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Vatandaşlar Türk askerinin zaferi için yapılan duaya hep birlikte amin dedi.
Vatandaşlar Türk askerinin zaferi için yapılan duaya hep birlikte amin dedi.

İstanbul İl Müftülüğü ile Fatih Belediyesi, Fatih Camii başta olmak üzere ilçenin selatin camilerinde Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan askerlerimizin zaferi için mevlit ve şehit olan Mehmetçikler için hatim programı düzenledi. Etkinlikte Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Kahramanlar için okunan 420 hatimin duası yapıldı.

ALLAH ASKERİMİZİ MUVAFFAK EYLESİN

Çok sayıda vatandaşın da katıldığı mevlit ve hatim duasını İstanbul İl Müftüsü Dr. Hasan Kamil Yılmaz yaptı. Suriye’de, Arakan’da, Afrin’de ve Filistin’de devam eden savaşların son bulmasını dileyen Yılmaz, "Yapılan hatimleri şu anda Afrin’de şehit olan askerlerimizin ruhlarına iletiyoruz. Gazilerimize sıhhat diliyoruz. Allah Zeytin Dalı Harekatı’nda tarih yazan Mehmetçiklerimizi muvaffak eylesin. Tez zamanda feraha kavuşmak için gösterdikleri gayretleri başarıya ulaştırsın" dedi.

DUALARIMIZ ONLARLA BERABER

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, "Bugün Afrin Harekatı'nın 44'üncü günü. Fatih Belediyesi de İl Müftülüğümüz ile birlikte, Fatih’in tüm selâtin camileri başta olmak üzere tüm camiler ve Kur'-an kurslarında Hatimler, Yasin-i Şerif ve Fetih Surelerini okutuyor. Bu sayede, gönlümüzle, kalbimizle ve dualarımızla onlarla beraber olduğumuzu gösteriyoruz. Ümit ediyoruz ki, bundan sonra acılar yaşanmasın ve bu gibi tehlikelerle karşılaşmayalım. Şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz" diye konuştu. Hatim duasının ardından vatandaşlara pilav, ayran, tatlı ve su ikram edildi.


Ulu Cami’de dua

Kütahya’da, sabah namazında bir araya gelen vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'nın 43’ncü gününde Mehmetçik için dua etti. Kütahya Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen etkinlik dolayısıyla çok sayıda vatandaş Ulu Cami’de sabah namazında buluştu. Vatandaşlar, namazın ardından Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik’in zafere ulaşması için dua etti.

Kanada’da mevlit okutuldu

  • Kanada’da, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olanlar için mevlit okutuldu. Montreal Yunus Camisi’nde düzenlenen programda caminin imam-hatibi Adem Atalay, İslam’a Davet Vakfı Camisi’nin imam-hatibi Enes Serkan Dedeoğlu, Kırklar Vakfı görevlisi Burak Göktürk, İlhami Aykın ve Atakan Ekinci tarafından Kur’an-ı Kerim, mevlid-i şerif ve ilahiler okundu. Mevlit programı, Atalay’ın okuduğu duayla sona erdi.
#Fatih Camii
#Zeytin Dalı Harekatı
#​İstanbul
#Afrin
6 yıl önce