|

Afrin zaferi onların da sesini kesti

Türkiye'nin Ocak ayında başlattığı ve bugün 61. gününe giren Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ilçe merkezinde terör unsurlarının temizlenmesi ve sosyal hayatın yeniden normale dönmesi için çalışmalar devam ediyor. Harekatın başladığı günden itibaren Türkiye'yi operasyonu sonlandırması yönünde küstah çağrılara bulunan ABD, Almanya, Fransa, Hollanda, BAE, AP, CHP, HDP gibi yerli ve yabancı mihraklar Mehmetçiğin kazandığı zaferin ardından sus pus.

Yeni Şafak ve
14:23 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:16 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye'nin başarıyla sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı, yerli ve yabancı bir çok mihrakı rahatsız etti.
Türkiye'nin başarıyla sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı, yerli ve yabancı bir çok mihrakı rahatsız etti.

TSK'nın tüm dünyaya 'dost ve kardeş bölge halkını terör baskısı ve zulmünden kurtarmak üzere' duyurusuyla başladığı Zeytin Dalı Harekatı, geçtiğimiz günlerde Afrin ilçe merkezine Türk bayrağı çekilmesiyle yeni bir evreye geçti. TSK'nın bu adımını bir türlü sindiremeyen yerli ve yabancı düşmanlar, operasyonun son derece başarıl bir şekilde ilerlemesinin ardından kabuklarına çekildi.

İlk küstah açıklama ABD'den gelmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'bir gece ansızın gelebiliriz' diye sinyallerini verdiği ve operasyona ilk tepki ABD’den gelmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, günlük basın toplantısında, Türkiye'nin Afrin'e operasyon hazırlığında olduğu yönündeki soruya, "Buradan taraflara, özellikle de Türklere, Afrin'i işgal etme gibi bir eyleme girişmemesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.


BAE ve Mısır haddini aştı

Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk gününden bu yana TSK, bölgedeki siviller konusundaki hassasiyetini ilan ederken, Türkiye düşmanlıklarını her fırsatta belli eden Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır da çapsız demeçlerle operasyonu hedef almıştı.

  • BAE'nin Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Afrin'de gerçekleştirilen operasyonun Arapların güvenliğine tehdit oluşturacağı iddiasında bulunurken, Mısır Dışişleri Bakanlığı, 'Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'e düzenlediği harekattan duyduğumuz memnuniyetsizliği dile getiriyoruz' ifadeleriyle Türk düşmanlığını perçinlemişti.

Almanya ve Fransa bildiğiniz gibi

Türkiye’nin terörle mücadelesinde geçmiş yıllardan bu yana Avrupa’da en zayıf desteği veren ülkelerden biri olmakla kalmayıp, ülkemizden kaçan suçluların da adeta arka bahçesi haline gelen Almanya ve Fransa da Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasından rahatsızlık duymuştu.

Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, Türkiye'ye Afrin bölgesinde YPG'ye karşı sürdürdüğü askeri harekatı sona erdirme ve bölgeden çekilme çağrısında bulunurken, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye’nin Suriye’de uluslararası hukuku ihlal ettiğini iddia ederek, "Ankara savaşa, savaş eklememeli" ifadelerini kullanmıştı.

AP ve İran hazmedemedi

Avrupa Parlamentosu ise geçtiğimiz günlerde yayımladığı sözde raporla ‘Türkiye’ye Afrin’den çekilme’ çağrısında bulunurken, TSK unsurlarının kararlılıkla Afrin’e ilerlemesinin ardından İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "İsteğimiz bu operasyonun bir an önce son bulmasıdır" şeklinde konuşmuştu.

Hollanda Başbakanı itiraf etti

Hollanda da harekattan rahatsız olan bir diğer ülke... Hollanda Başbakanı Mark Rutte de , Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle kınanması için yaptıkları önerinin Avrupa Birliği (AB) ve NATO'dan gerekli desteği alamadığını açıklamıştı.


CHP ve HDP de karşı çıkmıştı

Türkiye’nin bölgesindeki etkisi ve gücünden rahatsız olan yabancı ülke Zeytin Dalı Harekatı’na karşı olduklarını açıklarken, içerideki işbirlikçileri de Mehmetçik’in harekatına karşı söylemler geliştirmekten geri durmadı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben, Afrin'e girilmesini asla doğru bulmuyorum" ifadesiyle ABD, Fransa, BAE gibi ülkelerle aynı dili kullanırken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise Gazi Meclis’in çatısı altında "O bölgede çatışmaların yoğunluğundan dolayı hem sivil hem de asker kaybının çok olacağını düşünüyoruz" cümlesiyle süreçte hangi tarafta olduklarını belli etmişti.

Terör örgütüyle her zaman aynı dili konuşan HDP, Zeytin Dalı Harekatı'ndan en çok rahatsız olan adreslerden biri oldu. Harekatta TSK'nın çok sayıda teröristi etkisiz hale getirmesinin yanı sıra özellikle bölge halkı ile Mehmetçik arasındaki yakınlıktan rahatsız olan ve tüm dezenformasyon çabaları boşa giden HDP, Zeytin Dalı Harekatı'nı 'işgal girişimi' olarak niteleyecek kadar hadsizleşmişti.

#Zeytin Dalı Harekatı
#TSK
#Afrin
6 yıl önce