|

Afrin’de 214 hedefi vurduk

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’nın planlandığı gibi devam ettiğini belirterek, “214 hedef vurulmuş ve etkisiz hale getirilmiştir. Alanda temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Bölge terörden temizlenene kadar operasyon sürecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:33 - 25/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Nijer Başbakanı Brigi Rafini, Çankaya Köşkü'nde kar yağışı altında gerçekleşen karşılama töreninde giydiği beyaz renkteki yerel kıyafeti ile dikkati çekti.
Nijer Başbakanı Brigi Rafini, Çankaya Köşkü'nde kar yağışı altında gerçekleşen karşılama töreninde giydiği beyaz renkteki yerel kıyafeti ile dikkati çekti.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Nijer Başbakanı Brigi Rafini’yi resmi törenle karşıladı. Çankaya Köşkü’nde, kar yağışı altında gerçekleştirilen resmi törende konuk başbakanın tercih ettiği beyaz renkteki yerel kıyafeti dikkati çekti. Başbakan Yıldırım ve Rafini baş başa ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bir basın mensubunun, terörle ortak mücadele ve Zeytin Dalı Harekatı’ndaki son duruma ilişkin sorusu üzerine Yıldırım, terörün her türlüsüne karşı amansız bir mücadele verdiklerini ifade ederek, Zeytin Dalı Harekatı’nın amacının, Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak, bölgede terör oluşumlarına son vermek, orada yaşayan Kürt, Arap ve Türkmenler üzerindeki zulmü kaldırmak olduğunu belirtti.

Yıldırım, “Şu ana kadar planlandığı gibi operasyon devam ediyor. 214 hedef vurulmuş ve etkisiz hale getirilmiştir. Alanda temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Bölge terörden, temizleninceye kadar bu operasyon sürecek” diye konuştu.

KOMŞULUĞA YAKIŞMAZ

Yıldırım, Ege Denizi’nde bir süredir yaşanan hareketliliğe ilişkin bir soruya da “Kardak’ta 96’da yaşanan krizi bugüne taşımak, bununla ilgili bir faaliyet göstermek, yeni bir kriz oluşturmak komşuluğa yakışmaz. Biz terörle mücadeleyle meşgulken bulanık suda balık avlama hevesine komşularımızın kapılması hiç yakışık almaz. Bunu da hoş karşılamayız. Ama buna benzer bir faaliyet eğer olursa, Türkiye olarak bizim her zaman tedbirimiz vardır. Hiç kimse endişe etmesin” karşılığını verdi.

#Binali Yıldırım
#Afrin
#TSK
6 yıl önce