|

Afrin’de 29 yardım noktası

Köyler ve şehir merkezi dahil Afrin’de 29 yardım noktası oluşturuldu. AFAD ve Kızılay’ın bölgedeki faaliyetleri hakkında bilgi veren Başbakan Yardımcısı Akdağ, “Yardım noktalarında ailelere bir ay yetecek kadar gıda ve temizlik paketleri dağıtıldı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:22 - 22/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Afrin merkez ve hakimiyet elde edilen bütün köylerde halkın normal hayatına döndü
Afrin merkez ve hakimiyet elde edilen bütün köylerde halkın normal hayatına döndü

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zeytin Dalı Harekatı’nın büyük bir zafer olduğunu söyleyen Akdağ, ABD’nin bu konuda yanlışını sürdürmekte kararlı olduğunu ancak bu zafere gölge düşüremeyeceğini belirtti. Recep Akdağ, Afrin merkez ve hakimiyet elde edilen bütün köylerde halkın normal hayatına döndüğünü kaydetti.


ZEYTİN DALI HAREKATI DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Harekatın dünyaya örnek olduğunu ifade eden Akdağ, “Bütün dünyaya sivillere zarar vermeden büyük bir terör grubu, büyük bir şer gurubu nasıl temizlenir, Türkiye Cumhuriyeti bunu göstermiştir. Elbette burada TSK, ÖSO ile büyük bir muvaffakiyet gösterdi, ancak bunun arkasında müthiş bir siyasi irade, kararlılık ve liderlik var” şeklinde konuştu.

HER AİLEYE BİR AY YETECEK YARDIM KOLİSİ

Afrin’de terörden arındırılan noktalardaki insani yardım faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Akdağ, şunları söyledi: “Şu ana kadar Afrin’de 29 noktada, köylerde ve şehir merkezi dahil olmak üzere, AFAD ve Türk Kızılayımız yardım noktaları oluşturdu. Bu yardım noktalarında Afrinli kardeşlerimize her aileye bir ay yetecek kadar gıda ve temizlik paketleri dağıtıldı.”


Görev dağılımı yapıldı

Terörden temizlenen Afrin’de Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli şekilde çalışıyor. STK’lara görev dağılımı yapılarak insani yardım faaliyetleri köy köy bölüştürüldü. İHH, Diyanet Vakfı, Beşir Derneği, Hayrat Yardım Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Suriyelilerin Türkiye’de kurduğu yardım dernekleri, Afrin’de aktif görev alacak.

#Kızılay
#Afrin
#Recep Akdağ
6 yıl önce