|

Afrin'den Irak sınırına kadar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı harekatının Türkiye’nin terörle mücadele kararlılığında açık bir ikaz, fiili bir örnek olduğunu, çok yakında terör örgütünün kıpırdayamaz hale getirileceğini vurgulayarak, “Operasyonumuzu hedeflerine ulaşana kadar sürdüreceğiz. Ardından Münbiç’i teröristlerden arındıracağız. Sonra da Irak sınırına kadar, hiçbir terörist bırakmayana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 07:29 - 27/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonraki hedefi ve yol haritasını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonraki hedefi ve yol haritasını açıkladı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı ve sonrasında atılacak adımlara ilişkin önemli mesajlar verdi: Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını anlamak istemeyenler için Zeytin Dalı harekatı açık bir ikaz, fiili bir örnek olmuştur. Güya Türkiye’ye karşı yıllardır hazırlanmış 90 santimlik betonla kaplı sığınakları, kazılmış tünelleri, kurulmuş tuzakları birer birer imha ederek kararlı bir şekilde ilerliyoruz.

ELİMİZDE ÇOCUK KANI YOK

Çok yakın bir zamanda terör örgütü adeta kıpırdayamaz hale Allah’ın izniyle getirilecektir. Türk ordusunun karşısına kendileri çıkmaya yürekleri el vermeyenler, çocukları ve kadınları öne atarak, yerleşim yerlerindeki operasyonlarımızı yavaşlatmaya çalışıyor. Ama hamdolsun bizim milletimizin ve ordumuzun elinde asla çocuk kanı yok, kadın kanı, masum kanı yok, hiçbir zaman da olmayacak.

TERÖRİST SEVİCİLER

Bazı kesimler bunu iyi duysun: Bugün operasyonun yedinci günü; hamd olsun 343 terörist etkisiz hale getirilmiş vaziyette... Bunlar tespit edilen. Bundan rahatsız olanlar, sözde Türk Tabipleri Birliği gibi bir kesim, ‘savaşa hayır’ diye kendine göre bir kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin, bugüne kadar biz, ‘barışa evet’ dediklerini de pek duymadık. Zaten bunların barışla filan alakası yok.


SENARYONUN İÇİNDELER

Bunlar bugüne kadar, benim Güney Doğu’da, Doğu’da bu kadar vatandaşım şehit edildi, bunlardan hiç şu anda içeride olan bu terör uygulayıcılarına yönelik en ufak bir açıklama duyduk mu? Duymadık. Çünkü bunlar, bu işin içindeler, bu senaryonun içindeler. Kandil’e kadar gidip orada görüşmeler yapıp, ondan sonra yazdıkları kitaplarla kendilerine kaynak temin etmeye çalışanların, bugüne kadar bu teröristlerin karşısında dikildiğini duyduk mu? Duymadık...

SONUNA KADAR GİDECEĞİZ

Fakat şu anda PYD, YPG, DEAŞ, PKK.. bütün bu terör örgütlerinin sınırlarımızda yaptığı taciz harekatına veya hareketlerine karşı bizim uluslararası hukuktan doğan haklarımızı hazmedemeyen, bu sözde dernek veya sözde kişiler, kusura bakmasın, attığımız adım kararlı bir adımdır, milletin hakkı olan bir adımdır. Hak bilinen yolda sonuna kadar yürüyeceğiz.

KENDİLERİ BİLİR

Zeytin Dalı operasyonumuzu hedeflerine ulaşana kadar sürdüreceğiz. Ardından Münbiç’i, bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız. Kimse bundan rahatsız olmasın çünkü Münbiç’in gerçek sahipleri bu teröristler değil oradaki Arap kardeşlerimizdir. Sonra da Irak sınırına kadar, hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Her kim terörizme karşıysa bu mücadelede Türkiye’nin yanında olmasını isteriz. Terör örgütlerini bir maşa gibi kullanarak Türkiye’nin birliğini, beraberliğini, güvenliğini tehdit edenler de kendileri bilir

HEDEFİMİZ TERÖR ÖRGÜTLERİ

Buradan tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum. Türkiye’nin, Afrin’deki operasyonu sadece terör örgütlerine yöneliktir. Avrupa Parlamentosunda bu harekatı bir ‘istila hareketi’ olarak göstermek isteyenlere de söylüyorum, gidin önce istilanın örneklerini geçmişte Libya’da arayın, Ruanda’da, Mali’de arayın. Burdan da Azeri milletvekili Seyidov kardeşime oradaki dik duruşundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

  • ÖSO’ya terörist diyen terbiyesizler
  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın ‘ÖSO El Kaide’den çıktı’ sözlerine çok sert cevap veren Erdoğan, “Özgür Suriye Ordusu’nu terörist olarak vasıflandıran terbiyesizlere de açıkça söylüyorum, benim Mehmet’imin yanında bu mücadelenin içinde yer alan Özgür Suriye Ordusu, şahsiyetli, onurlu bir mücadelenin onlar da askerleridir, kendilerini alkışlıyorum. Özgür Suriye Ordusu mensuplarına terörist diyenler, tam aksine YPG’nin, PYD’nin, DEAŞ’ın, PKK’nın tam benzerleridir, tam kendileridir” dedi.
Sözde Tabipler Odası

Erdoğan, sivillere ve çevreye zarar vermemek için her türlü hassasiyeti gösterdiklerine vurgu yaparak, “Hatırlarsanız bölücü terör örgütü, çukur eylemleri sırasında da kadınları, çocukları, sivil halkı kendine kalkan yapmaya çalışmıştı. Sözde Tabipler Odası, sen neredeydin? Sesin çıktı mı? ‘Ya bu çukurlar niye açılıyor’ diye en ufak bir şey söylediniz mi? Evler arasında tüneller açılırken neredeydiniz? ‘Bu tüneller niye açılıyor’ diye bir şey sordunuz mu? Güvenlik güçlerimizin, bu operasyonlarda verdikleri şehitlerin önemli bir bölümü işte sivil halka zarar vermemek için sergiledikleri titizlikten, yaptıkları fedakarlıktan kaynaklanmıştır. Bundan dolayı da asla bir pişmanlığımız yoktur” ifadelerini kullandı.

  • Amerikan bayraklarıyla cirit atıyorlar
  • Birilerinin ısrarla “Bu operasyon kısa sürsün, sınırlı olsun” diye güya telkinde bulunduklarını belirten Erdoğan, “Eğer biz devlet olarak sahip olduğumuz askeri gücü hoyratça kullanmaya kalksak, bu operasyon birkaç günlük iştir. Ama biz en az kendi askerlerimizin emniyeti kadar, karşımızdaki güçlerin kalkan olarak kullanmaktan çekinmediği masum sivillerin can ve mal güvenliğini de hesaba katıyoruz. Daha 7 gün oldu. Afganistan 20 yıl sürdü. Irak 18 yıl sürdü, hala oradasınız. Şu anda o kadar akıl tutulması var ki bunlarda, bir taraftan PYD’yi, YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmeye başladılar, sağdan soldan. Bir taraftan da silahlar gene onlara akıtılıyor. Hatta en büyük üzüntümüz, Amerika’nın bayraklarıyla bu terör örgütleri, bu bölgede şu anda cirit atıyorlar. Bunu neyle izah edeceğiz? Teröre karşı mücadeleyi vereceksek beraber vereceğiz, yoksa biz kendi göbeğimizi, kendimiz keseceğiz” dedi.
Siz olmadan çözümü zor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz salı günü Filistinli parlamenterleri kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Erdoğan’ın şu mesajları verdiği öğrenildi:

“Filistin bizim vazgeçilmezimiz. Kudüs bizim kırmızı çizgimiz. Biz sizin için varız. Diplomasi trafiği devam edecek.

Trump’ın Kudüs kararını tamamen yok sayıyoruz, kabul etmiyoruz. Bu kararın iptal edilmesi için elden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Başka ülkelerin Trump’ın bu kararına katılmaması için elimizden geleni yapacağız. İsrail’in Kudüs başta olmak üzere işgal ettiği topraklarda yerleşim merkezlerini güçlendirme ve sayısını artırmaya yönelik uygulamalarını Türkiye olarak ret ettik.”

Filistinli parlamenterler de Erdoğan’a, “Türkiye çok önemli, Recep Tayyip Erdoğan çok önemli. Siz olmadan bu davanın çözümü çok zor. Türkiye’nin Filistin’e vermiş olduğu destekle Filistin direnişini sürdüreceğiz. Türkiye’nin desteğiyle başarıya ulaşacağız” dediği öğrenildi.


May’e Afrin’i anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May ile telefonda görüştü. Görüşmede, Suriye’deki son gelişmeler ve Türkiye’nin Afrin’de terör unsurlarına karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı ele alındı. Erdoğan, operasyonun, PKK/PYD, DEAŞ dahil Afrin bölgesini tüm terör unsurlarından arındırmayı amaçladığını vurguladı. İngiltere Başbakanı May ise Suriye’de istikrarın sağlanmasına yönelik girişimlerde önemli rol oynayan Türkiye’nin DEAŞ’la mücadele ve bu terör örgütünü yenilgiye uğratma konusundaki katkılarını takdirle karşıladıklarını belirtti. İki lider, Suriye meselesine çözüm bulma çabalarıyla ilgili olarak önümüzdeki süreçte yakın temas içinde olma konusunda mutabık kaldılar.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Afrin
#TSK
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce