|

AİHM’i yol etti

Seçim süreci devam ederken zaferini ilan edip, hukuk içinde hakkını arayan AK Parti’nin usulsüzlüklere itirazını eleştiren CHP, geçmişte yaptıklarını çabuk unuttu.

Yasemin Asan
04:00 - 4/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:22 - 4/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
CHP Genel Merkez Binası
CHP Genel Merkez Binası

CHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişe olanak sağlayan 16 Nisan 2017’deki anayasa referandumunda mühürsüz oyların geçerli sayılmasına yönelik YSK kararını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götürdü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'nın almış olduğu karar nedeniyle "referandumun gayrimeşru hale geldiğini" iddia ederek AİHM'de Türkiye’deki bir seçimi tartışmaya açmıştı. Ancak AİHM, başvurusunu reddettiği CHP’yi eli boş göndermişti.

YAVAŞ İÇİN SEFERBER OLDU

Bugün kendisi ile çelişen CHP’nin ikinci çarkı ise 2014 seçimlerinde yaşandı. Mansur Yavaş, 2014'teki yerel seçimlerde CHP'den Ankara adayı olmuş ancak seçilememişti. CHP, kanuna aykırı hallerin mevcut olduğu iddiasıyla seçimin iptal edilmesi talebiyle YSK'ya itirazda bulunmuş, bu itiraz reddedilmişti. Daha sonra Yavaş ile CHP, adil yargılama haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle AYM'ye bireysel başvuru yapmıştı. AYM'den beklediğini alamayan CHP ve Yavaş, AİHM'in yolunu tuttu ancak başvuru reddedildi.

#CHP
#​AİHM
5 yıl önce