|

AK Parti Sözcüsü Ünal'dan Zayed'e 'Fahreddin Paşa' tepkisi

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, BAE Dışişleri Bakanı Zayed'in skandal paylaşımlarına sert tepki gösterdi. Ünal, "BAE Dışişleri Bakanı’nın yaptığı çarpıtma, yalan, kin, nefret ve tarihe ihanet dolu paylaşımı şiddetle kınıyoruz. Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı’mızı hedef alan bu tarz paylaşımların ne milletimiz ne de bölge halkları nezdinde hiçbir değerinin ve karşılığının olmadığı bilinmelidir." dedi.

Yeni Şafak
22:43 - 19/12/2017 Salı
Güncelleme: 09:01 - 20/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal
​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in sosyal medyadaki paylaşımlarına sert tepki gösterdi.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, sosyal medyada Türkiye karşıtı yapılan karalama kampanyasına destek vererek, çirkin propagandayı kendi sayfasından yayınladı.

Zayed, Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını kendi Twitter sayfasında servis etti. Skandal paylaşımda şu ifadeler yer alıyor:

1916 yılında Türk Fahri Paşa'nın Medinetü'l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam'dan İstanbul'a "Seferberlik" ilan ederek , Medine'deki elyazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu"


AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, skandal paylaşıma sosyal medya hesabı Twitterdan tepki gösterdi.

Ünal yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hz. Peygamber’in yattığı mübarek topraklara düşman çizmesi değmesin, kutsal emanetlere namahrem eli sürülmesin, İslam sancağı Medine-i Münevvere gönderlerinden inmesin diye askerleriyle çekirge yiyerek savaşıp Medine Müdafası Destanı’nı yazan Çöl Kaplanı'dır Fahreddin Paşa.


BAE Dışişleri Bakanı’nın yaptığı çarpıtma, yalan, kin, nefret ve tarihe ihanet dolu paylaşımı şiddetle kınıyoruz. Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı’mızı hedef alan bu tarz paylaşımların ne milletimiz ne de bölge halkları nezdinde hiçbir değerinin ve karşılığının olmadığı bilinmelidir. Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan, bölgesinde ve dünyada; mazlumlara umut, huzura ve güvene teminat , vicdana, hakka, hukuka ve adalete ses olmaya devam edecektir."

Fahreddin Paşa kimdir?

Fahreddin Paşa, özellikle Birinci Dünya Savaşı sırasında çıkan Şerif Hüseyin İsyanı'nda zor şartlar altında Medine'de yönettiği 2 yıl 7 ay süren Medine Müdafaası ile biliniyor

Fahreddin Paşa, Mondros mütarekesinden sonra Medîne'yi teslim etmemekte etmemek için 72 gün direnmişti. 27 Ocak 1919 da İngilizler tarafından savaş esîri olarak Mısır'a götürüldü. 5 Ağustosta Malta'ya sürgün edildi. Malta'nın Fort Salvadore Kışlası'nda 2 yıl 33 gün tutuklu kaldı. Esâret yıllarında dahi, İngilizlerin tüm zorlamalarına rağmen askerî üniformalarını hiçbir zaman üzerinden çıkarmamıştı.

İngilizlerin, İstanbul'da savaş suçlularını yargılamak için kurdurduğu Nemrud Mustafa Divân-ı Harb'i diye isimlendirilen mahkeme tarafından îdâma mahkûm edildi. 8 Nisan 1921 de Malta'dan kurtulan Fahreddin Paşa, Berlin'de karşılaştığı Enver Paşa'nın dâvetiyle Moskova'ya gitti. 2 Ağustos 1921 de Sarp sınır kapısından Türkiye'ye döndüğünde Kâzım Karabekir Paşa tarafından askerî merâsimle karşılandı. Ankara'ya geldiğinde de Mustafa Kemâl, etrafındakilere "Sağlığında adını tarihe altun harflerle yazdıran kahraman" diye takdim etmişti Fahreddin Paşa'yı. 9 Kasım 1921 de Afganistan büyükelçisi oldu. 12 Mayıs 1926 da tekrar Türkiye'ye döndü. Askerî Yargıtay Divanı ikinci başkanlığı da yapan Paşa, 5 Şubat 1936 da tümgeneral rütbesinden emekli oldu. 22 Kasım 1948 de 80 yaşında iken trenle Ankara'ya gittiği esnâda Eskişehir yakınlarında kalp krizi geçirerek vefât etti. Vasiyeti üzerine Rumelihisarı Aşiyan Mezarlığı'na defnedildi. 4 çocuğundan ikisi askerliği seçerek general oldular.


#Mahir Ünal
#Fahreddin Paşa
#Abdullah bin Zayed
#Türkiye
#Filistin
#Kudüs
6 yıl önce