|

AK Parti’den 10 soruda Zeytin Dalı

AK Parti, kamuoyunda söylem birliği oluşturmak için Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili özel çalışma yaptı. Beş sayfalık çalışmada harekat 10 soru ve 10 cevapla özetlendi. NATO’nun da eleştirildiği bilgi notunda, “Türkiye’nin bir NATO müttefiki olması hasebiyle de bu hareket ayrıca NATO’nun güney sınırlarını da muhafaza amacı taşımaktadır” dikkat çekti.

Yeni Şafak ve
12:19 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 12:26 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekatı
Zeytin Dalı Harekatı

Teşkilata da gönderilen çalışmada, zeytin Dalı Harekâtının amacının ne olduğu, operasyon ile hedeflerin nereleri olduğu, özellikle harekat esnasında ne tür hassasiyetlere dikkat edildiği ve harekatın hukuki dayağı gibi on soru sorularak bunlara ilişkin cevaplar verildi.

KARDEŞ BÖLGESİ TERÖRDEN KURMARMAK

Harekatın amacının, “PKK-KCK-PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmaktır” şeklinde özetlenirken harekatın hedefinin “sadece teröristler” olduğu vurgulandı.

HASSASİYETLER SIRALANDI

Sivil, masum kişilerin zarar görmemesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması yönündeki hassasiyetler sıralanırken BM’nin terörle mücadeleye ilişkin kararları başta olmak üzere harekatın hukuki dayanağı da anlatıldı.

Türkiye’nin bu harekat ile asla ve asla Suriye’nin toprak bütünlüğünü ya da bölgede yaşayan Türkmen, Kürt, Arap herhangi bir unsuru hedef almadığı vurgulanan bilgi notunda şöyle denildi:

NATO SINIRLARI DA KORUNUYOR

“Fırat Kalkanı”nda olduğu gibi, bu harekâttaki amaç da sınırımızda oluşturulmak istenen terör koridorunu bertaraf etmek, bölge halkı üzerindeki terör örgütlerinin baskısına nihai olarak son vermek ve bölgede huzurun yeniden tesis edilmesini sağlamaktır. Türkiye’nin bir NATO müttefiki olması hasebiyle de bu harekat ayrıca NATO’nun güney sınırlarını da muhafaza amacı taşımaktadır.

İFTİRALARA KARŞI UYANIK OLUN

Tüm milletimizi bir, bütün ve kararlı bir duruşla ülkemizi hedef alan her türlü tehdit ve iftiralara karşı uyanık olmaya ve kendisine yakışan dik duruşu göstermeye davet ediyoruz.

#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce