|

AK Parti'den CHP'yi şaşırtan jest

İzmir'de AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, gerilen politik iklimi yumuşatmak için adım attı. Delican, yaklaşık iki ay önce seçilen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i çiçek ve çikolatayla makamında ziyaret ederek 'siyasette başarı hizmette birliktelik' diledi.

Yeni Şafak
15:04 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 15:30 - 12/02/2016 Cuma
DHA

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Aralık ayında yapılan il kongresinde seçilen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i makamında ziyaret etti. Delican'ın çiçekli, çikolatalı ziyaretine il başkan yardımcıları da katıldı. Delican, kavgadan uzak durup birlikte çalışma ruhunu geliştirmek gerektiğini vurguladı ve şöyle konuştu:



"Bizim amacımız demokratik siyasi iklimin devamını sağlamak. İzmir'in tabiki sorunları var. Bunu konsensüs içinde çözmek gerekir. Tarih sadece akıllı insanlar için tekerrürden ibaret değildir. Bizler de siyasiler olarak kavgadan, gürültüden uzaklaşarak birlikte çalışma ruhuyla kente katkı koymak için mücadele ediyoruz. İzmir'de yerelde CHP iktidar. Ülkede iktidarda olan AK Parti olarak İzmir'e dair ne proje varsa birlikte yapalım. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Ankara'da ne gerekiyorsa birlikte kol kola yapmaya hazırız. Başkan Aziz Kocaoğlu da geçen hafta yaptığı Ankara ziyaretinde bunları dile getirdi. Bu birlikte hareket etme kültürü İzmir'e başarılı işler ortaya çıkardı. İZBAN'ı ortaklaşa gerçekleştirdik. Pazar günü Bakan Yıldırım ve Başkan Kocaoğlu ile birlikte Torbalı'ya kadar bu hattın uzamasıyla ilgili açılış gerçekleştirilecek. Bu hat, Selçuk'a kadar uzayacak. İzmir'de hem hükümet hem CHP açısından yapılan çok doğru şeyler var. 35 proje var. Çandarlı Limanı, İzmir - İstanbul Otobanı, hızlı tren hattı bunlar çok önemli projeler."



"Bu bir nezaket ziyareti"


Belediyenin bazı hizmetlerini öven Delican sözlerini şöyle sürdürdü:



"Belediyenin yaptığı Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Fuar alanı İzmir'e çok önemli katkı koyan yapılar. Raylı sistemde yapılan metro yatırımları ve dörtte bir daha ucuz olan tramvay İzmir'e yapılan doğru projelerdir. İzmir'in sorunları ulaşım, altyapı ve kentsel dönüşüm. Bunlarla ilgili ne yapılırsa ne kadar artı iş yapılırsa İzmir adına katkı olacaktır. Bunları polemiklerden uzak tutup daha önce yapmamız gerekirdi. Kent adına İzmir adına ne yapılacaksa bunu birlikte yapmaya kararlıyız. Bu bir nezaket ziyareti. Söylemlerimizi basın yoluyla değil birebir yaparak yol almak istiyoruz. Çiftçiden sanayiciye tüccara kadar tüm kesimlerin sorunlarını masaya yatıracakları Başbakanlık Ofisi var. Sizi oraya hayırlı olsuna bekleriz."



"Kocaoğlu gibi önemli bir değeri keşfettiniz"


AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, ziyaretinde Kocaoğlu'nu da şöyle övdü:



"Siyaset duruş ister. Duruşu olan insanlar da her zaman başarılı olurlar. 2004 yılında Ahmet Piriştina rahmetli olduğunda Yüksel il başkanıydı. Ben de büyükşehir meclis üyesiydim. O zaman 60 kişiyle önemli bir güçtük aday da çıkarabilirdik. Ancak o zaman başbakan olan şimdiki cumhurbaşkanımız 'İzmir'de CHP kazandı. Sandık bizim için her şeyin üzerindedir. Aday çıkarılmayacak' dedi. Yüksel de net bir duruş sergileyerek Kocaoğlu gibi önemli bir değeri keşfetti, çıkardı. Bu duruşlar siyasetin kazanımıdır ülkenin kazanımıdır."



"Rekabet centilmenlik içinde yürütülmeli"


CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Hoşgeldiniz, şeref verdiniz, sizi burada görmek bizim için onur" diyerek, İzmir'deki siyasi rakibine aynı nezakete gösterdi. Yüksel, bu ziyaretin önemli sonuçlar doğuracağına inandığını dile getirerek, şöyle konuştu:



"Siyaseti namusunuzla yapıyorsanız hizmet için yapıyorsanız gerçekten zordur, özveri isteyen bir iştir. O nedenle siyasetçilerin kim, nerede, hangi düşüncede siyaset yaparsa yapsın öncelikle siyaset kurumunun prestijinin yükseltilmesi gerekir. Birbirimizle siyaset yaparken bunu hep dikkat ederek gözeterek yapmalıyız. Özveriyle çalışan insanların siyasetçiye genel saygı duyulması açısından ortaklaşmak gerekiyor. Siyasetin nezaket içinde yapılması gerektiğini, işimizi yaparken birbirimizi kırıp dökmeden yapmamız gerektiğini başkan da söyledi. Rekabet olacaktır ama rekabeti spordaki fair play gibi centilmenlik içinde yürütülmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun siyasetin imajının yükseltilmesi gibi bir yararının yanı sıra ülkeye hizmette de katkısı var. Kısır çekişmeler yerine konuşabiliyor olmak biraraya geliyor olmak sorunların çözümünde etkili olacaktır."



"Mülteci ve terör sorunlarında iş birliği yapalım"


CHP İzmir İl Başkanı Yüksel, terör ve mülteci sorunlarının çözümü için işbirliği yapmak gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:



"Yerelde biz iktidarız. Siz de genelde iktidarsınız. Türkiye'nin ve İzmir'in sorunlarının çözümünde bu adım önemlidir. İZBAN, devlet- yerel yönetim işbirliğinin çok önemli bir projesidir göstergesidir. Bu örnek alınarak bundan sonra yapılacak pek çok işte aynı uygulamalar gerçekleştirilmelidir. Coğrafyamızın sorunları var. Bölge, yangın yeri. 3 milyona yakın mülteci var. Çoğu İzmir'de. İzmir'den karşıya geçmek için İzmir'e geliyorlar. Bu ortak sorundur. Ege sularını ölüm çukuruna dönüştürmeden bu soruna çözüm bulunabilir bunu konuşmak gerekir. Kendi ülkemizde Doğu, Güneydoğu çatışmaları sürüyor. Her gün şehitlerimiz geliyor. Ailelerin ocağına ateş düşüyor. PKK terörü eğitimi, günlük yaşamı engelleyen, ülkenin egemenlik haklarına saldırıda bulunan PKK terörünü lanetleyelim. Aynı zamanda da oradaki sivil halkın bundan zarar görmemesi için çaba gösterelim. Bunun biran önce durdurulması Türkiye'nin kaynaklarının doğru kullanılması açısından da önemli. Daha özgür bir ülke olmak için parlamentoda bulunan dört siyasi partinin işbirliği yapması gerektiğine inanıyorum."



"Bu ziyareti bir adım ileriye taşıyacağız"


İzmir'in teşvik sorununa dikkat çeken Yüksel, bu sorunun çözümü için ortak hareket etmek gerektiğini söyledi.



Yüksel, "Yerel yönetimlerimizin gerçekleşmesi gereken ama iktidarın da desteğinin şart olduğu konular var. Katı atık projesinin bir an önce İzmir'de sorun olmaktan çıkarılması gerekiyor. Körfez ÇED konusunda işbirliğine ihtiyaç var. Biz bunun için yerel yönetimlerden de raporlar istedik. Bu konuda sorun haline dönüşmüş İzmir'in e kadar projesi varsa size sunacağız. Bu ziyaretin iyi bir başlangıç olacağına inanıyorum. Başbakanlık Ofisi'ne de gideriz. AK Parti'ye iade-i ziyarette de bulunuruz. Kentin sorunlarını konuşmak için de bir araya geliriz. Bir bakarsınız 'bu projeyi bizim dönemimizde birlikte uzlaşarak yaptık diyebileceğimiz örnekler bırakırız arkamızda'. Bu ziyareti bir adım ileriye taşıyacağız inşallah" dedi.



Siyasette başarı hizmette birliktelik


AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, yerli otomobil üretiminin İzmir'de yapılması için ortak çalışma yapmayı önerdi. Yüksel de İzmir'in otomotiv yan sanayi konusundaki zenginliğine vurgu yaparak öneriyi kabul etti.



Delican, basın mensuplarının sorusu üzerine CHP'nin İzmir'de koyduğu yüzde 60 oy hedefini değerlendirirken, "Biz siyasi mücadelemizi vereceğiz ama İzmir'e hizmet noktasında her zaman konuşarak diyalogla devam ettireceğiz. Parti değerlerimize göre hareket ettiğimiz kulvar var. Kendisinin böyle bir hedefi var. O hedef bizim açımızdan da geçerli. Yarış güzeldir. Siyasette başarılar hizmette birliktelik diliyorum" dedi.


#İzmir
#AK Parti
#CHP
#il başkanı
#Bülent Delican
#Alaattin Yüksel
#nezaket
#ziyareti
#çiçek
#çikolata
8 yıl önce