|

Akaydın aslında emlak zenginiymiş

Sayıştay tarafından kamuyu zarara uğrattığı gerekçesi ile 2 milyon lira zimmet çıkarılan Mustafa Akaydın’ın emlak zengini olduğu ortaya çıktı. Haczedilecek sadece vekil maaşının olduğunu söyleyen Akaydın ve eşinin milyonlarca liralık gayrimenkulu bulunuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 20/11/2015 Cuma
Güncelleme: 01:04 - 20/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

-FATİH ÖZKANOĞLU-



Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkındaki kamuyu zarara uğratma davalarını değerlendiren Sayıştay, Akaydın'a 2 milyonu aşkın zimmet çıkarmıştı. İdari işlerdeki usulsüzlüklerle kamuyu milyonlarca lira zarara uğratan Akaydın haczedilecek milletvekili maaşından başka bir varlığı olmadığını belirtmişti.



MİLYONLAR DEĞERİNDE

Ancak Akaydın ailesinin Antalya başta olmak üzere farklı illerde 4 dairenin, villanın, çiftliğin ve çok sayıda arsanın sahibi olduğu ortaya çıktı. Tapu kayıtlarına göre Mustafa Akaydın'ın Döşmealtı'ndaki villa ve çiftliğin yanı sıra Konyaaltı Hurma Mahallesinde bir dairesi, Döşmeaaltı'nda arsaları ve Çorum Saray Köyü'nde 7 ayrı parselde arsası var. Akaydın'ın eşi Günseli Akaydın'ın ise Konyaaltı Hurma Mahallesi'nde, Çankaya Kültür Mahallesi'nde, Muratpaşa Kışla Mahallesi'nde birer dairesi var. Günseli Akaydın adına ayrıca Döşemealtı Bıyıklı da 5 ayrı parselde arsa bulunuyor. Akaydın tapu kayıtlarında milyonlarca lira değerinde olduğu tahmin edilen villa, daire ve arsaları yer almasına rağmen maaşımdan başka bir şeyim yok demesi “gayri menkuller başkasının üzerine mi geçirilecek” yorumlarına neden oldu.



#Mustafa Akaydın
#emlak
#antalya
#chp
8 yıl önce