|

Alçakça Osmanlı’ya saldırdı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kendini kaybederek Osmanlı’ya zalim derken, padişahlara da ağır hakaretler etti. Mersin’de Silifke Yörük Türkmen Çalıştayı’na katılan Kılıçdaroğlu şu skandal açıklamaları yaptı: Bu çadırlar hepimizin ortak çadırlarıdır. Osmanlı’nın zulmüne karşı bu çadırlarda ne mücadeleler verildi. Dadaloğlu, Köroğlu boşuna mı çıktı? Boşuna mı söylediler, fermanın padişaha, dağların da bize ait olduğunu. Elbette ki bu çadırları, kültürü, geçmişimizi de bileceğiz. Osmanlı döneminde herkes padişahın kölesiydi. Millet diye bir kavram, Türk milleti diye bir kavram yoktu. Osmanlı Türklerle alay ediyordu. Dadaloğlu, Köroğlu’nu yaşatmıyordu. Tarihimizi bilelim saygı gösterelim. Ama güzel bir Türkiye’de biz birlikte yaşayalım.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:08 - 23/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

‘Zulüm 1453’te başladı’ diyen Gezi tayfasının en hararetli taraftarı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yine alçakça ifadelerle Osmanlı’ya saldırdı. Mersin’in Silifke ilçesindeki Gökbelen Yaylası’nda düzenlenen Silifke Yörük Türkmen Çalıştayı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, Osmanlı’yı zulümle, padişahları da zalimlikle suçladı. İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

SKANDAL İFADELER

“Yörük kültürünün çadırlarını hepimiz bilmek zorundayız. Bu çadırların bir özelliği daha var. Bu çadırlar zulme karşı direnenlerin mekanıdır. Bu çadırlar ‘Ferman padişahınsa dağlar bizimdir’ diyenlerin çadırlarıdır. Bu çadırlar aynı zamanda güzel Türkçemizi asırlar boyunca yaşatan çadırlardır. Osmanlı’nın sarayında Farsça, Osmanlıca konuşulurdu ama bu çadırlarda öz be öz Türkçe konuşulurdu. Osmanlının zulmüne karşı bu çadırlarda ne mücadeleler verildi. Dadaloğlu, Köroğlu boşuna mı çıktı? Boşuna mı söylediler, padişahın fermanını ama dağların da bize ait olduğunu.”

TÜRKLERLE ALAY EDİLMİŞ!

“Her şeyi satıyorlar, satmaya çalışıyorlar. Bakın fabrikaları, arsaları, daireleri sattılar. Bu dağlar, ovalar, yeşillikler hepimizin. Biz bu ülkede huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz, kimsenin kulu ve kölesi olmadan. Osmanlı döneminde herkes padişahın kulu ve kölesiydi. Millet diye bir kavram yoktu. Türk milleti diye de bir kavram yoktu. Çünkü Osmanlı Türklerle alay ediyordu. Dadaloğlu, Köroğlu’nu yaşatmıyordu. Biz tarihimizi bilelim saygı gösterelim. Ama güzel bir Türkiye’de biz birlikte yaşayalım. Haziran nedir?”

TARİH CAHİLİ

Kılıçdaroğlu, Osmanlı’ya karşı düşmanlığını daha önce de göstermişti. İstanbul’daki 3. boğaz köprüsüne verilen ‘Yavuz Sultan Selim’ isminin değiştirilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, başka bir konuşmasında ise “Koca Osmanlı diyorlar. Bir kilo şeker üretemeyen Osmanlı ile övünüyolar. Koca Osmanlı bir tüfek üretemedi. Bir delikli demiri üretemeyen koca Osmanlı... “ ifadelerini kullanmıştı. Osmanlı’nın insanları cahil bıraktığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Devasa Osmanlı nasıl bir Anadolu bıraktı. Fabrikası olmayan, yolu olmayan, cahil bir toplumla ne yapabilirsiniz? O dönem erkeklerde okuma yazma oranı yüzde 5, kadınlarda ise binde 8’di” diye konuşmuştu. Ancak tarihçiler Kılıçdaroğlu’na ‘tarih cahili’ diyerek karşı çıkmıştı. Tarihçiler, o döneme ait bilimsel bir okuma yazma istatistiği olmadığını ifade etmişti.

  • Yalan yanlış uyduruyor
  • CHP lideri Kılıçdaroğlu, Osmanlı’yı karalamak için uydurma bilgiler kullanmış ancak yalanı kısa sürede ortaya çıkmıştı. 2017 yılında düzenlediği Eğitim Kurultay’ında Gökbilimci Takiyüddin’in 3. Selim döneminde yaşadığını, Kopernik’ten önce sinüs, kosinüs ve tanjantı kullandığını, ancak Takiyüddin’e ait rasathanenin fetva ile yıkıldığını iddia etmişti. Tarihçi Murat Bardakçı ise bir gün sonra kaleme aldığı şu yazı ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu satır satır yalanlamıştı:
  • SAKIN İNANMAYIN
  • Ne kadar dopdolu, önemli, heyecan verici ve âlimâne ifadeler gibi geliyor değil mi? Ama siz siz olun, Kemal Bey’in bu söylediklerine sakın inanmayın, anlattıklarını doğru zannedip de itimad ettiğiniz takdirde bildiğinizden şaşarsınız, zira ne dedi ise tamamı yanlıştır!
  • Kemal Bey’in bahsettiği Takiyüddin 1520’lerde dünyaya geliyor, hayattan 1585’te ayrılıyor, Üçüncü Selim ise 1789 ile 1807 arasında hüküm sürüyor, yani Takiyüddin’den nerede ise iki asır sonra yaşıyor ama ne yapıyor, ediyor bilinmez, belki bir çeşit zaman makinesi kullanıp yahut tayy-ı zaman yapıp iki asır geriye gidiyor ve Takiyüddün’i müneccimbaşı tayin ediyor!
  • BİR YALAN DAHA
  • CHP liderinin hataları bu kadarla kalmış olsa oturup şükredin! Kılıçdaroğlu konuşmasında Kopernik’ten de sözediyor, büyük bir âlim olan Takiyüddin’in sinüs, kosinüs ve tanjantı Kopernik’ten önce kullandığını anlatıyordu... Ama o da ne? Kopernik bizim Takiyüddin’den sonra değil, önce yaşıyor; Takiyüddin’in dünyaya gelmesinden elli sene önce, 1473’te doğuyor ve 1543’te öldüğünde de Takiyüddin henüz yirmili yaşlarında bulunuyor...
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Dadaloğlu
#Köroğlu
6 yıl önce