|

Ali İhsan Yavuz'dan 'CHP'li vekil' açıklaması: Utanacak mısınız?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, katıldığı Tvnet yayını sonrası "CHP'li milletvekiline ithamlarda bulunduktan sonra sunucu ile arasındaki diyalog gündem oldu" başlığıyla bazı medya organlarında yer alan manipülatif haberlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bahse konu olan CHP'li şahsın ismini ve tweetini yayınlayan Yavuz, "Bizi yalanla suçlayıp iftira atanlar bir parça utanacak mı şimdi? Bu derece yalan bataklığı içinde debelenenlerin yüzü az da olsa kızaracak mı? Nerede o utanacak ve de kızaracak yüz!" diyerek tepki gösterdi.

11:44 - 5/11/2021 Cuma
Güncelleme: 14:38 - 5/11/2021 Cuma
Yeni Şafak
​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz
​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, geçtiğimiz günlerde Tvnet'te yer alan Taha Hüseyin Karagöz'ün sunduğu Sert Sorular programına konuk oldu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ali İhsan Yavuz, açıklamaları sırasında,
"Bir resim var. Bu resimde CHP'li ve AK Partili milletvekilleri var. Ama birileri, resimdekileri YSK üyesi, beni de bu kişileri bilmem nereye götüren olarak lanse etti. Bu fotoğrafta bulunan CHP'li milletvekili bile adeta feveran etti. 'Yapmayın arkadaşlar siz Ali İhsan Yavuz'a vurayım derken beni de YSK üyesi yaptınız. Ayıptır günahtır' dedi. Bu kişinin ismini de verebilirim ama vermiyorum"
ifadelerini kullandı.

"MAĞRİBİ GİBİ ATLAYAN BİR ZİHNİYETLE KARŞI KARŞIYAYIZ"


Program sonrası bazı medya organlarında Ali İhsan Yavuz'un sözleri çarpıtıldı. CHP'li vekilin isim telaffuz etmemesi, "Öyle bir isim yok" algısı oluşturularak, "Yavuz'un canlı yayında zor anları" denilerek haberleştirildi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, söz konusu
manipülatif
haberlere sert bir dille karşılık verdi. Yavuz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Yasama çalışmaları kapsamında TBMM Adalet Komisyonu üyeleriyle yapmış olduğumuz ABD ziyaretini çarpıtan, AK Parti ve CHP vekillerini bile YSK üyesi gösteren, bunu açıklamak için sarfettiğim sözlerin üzerine bile mal bulmuş mağribi gibi atlayan bir zihniyetle karşı karşıyayız.

"ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Katıldığım bir canlı yayında amacı kurgu ve manipülasyon olanların alçaklığını anlatırken dedim ki "Bir resim var. Bu resimde CHP'li ve AK Partili milletvekilleri var. Ama birileri, resimdekileri YSK üyesi, beni de bu kişileri bilmem nereye götüren olarak lanse etti.
Yine dedim ki "Bu fotoğrafta bulunan CHP'li milletvekili bile adeta feveran etti. 'Yapmayın arkadaşlar siz Ali İhsan Yavuz'a vurayım derken beni de YSK üyesi yaptınız. Ayıptır günahtır' dedi.
'Bu kişinin ismini de verebilirim ama vermiyorum' dediğim için sözüm ona bir kısım haber siteleri sanki öyle bir isim yok da ben uyduruyorum gibi bir algı oluşturmaya çalıştı."

O CHP'LİNİN İSMİNİ AÇIKLADI

Yavuz, programda isim vermeme nedeninin hassasiyet göstermesi olduğunu dile getirerek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Oysa benimkisi, ilgili kişinin canlı yayında ismini telaffuz etmeme, hassasiyetiydi.
Ancak bahse konu kişinin kendisi (CHP 24.Dönem Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk) 15 Mayıs 2019'da sosyal medya hesabından bu konuya ilişkin durumu zaten açıklamış bulunuyor.

"NEREDE O UTANACAK YÜZ"

Çok merak ediyorum, bizi yalanla suçlayıp iftira atanlar bir parça utanacak mı şimdi?
Bu derece yalan bataklığı içinde debelenenlerin yüzü az da olsa kızaracak mı?
Nerede o utanacak ve de kızaracak yüz!
Keşke olsaydı!"


#Ali İhsan Yavuz
#Tvnet
#Sert Sorular
2 yıl önce