|

Almanlardan HDP'ye Moskova uyarısı

Alman Heinrich Böll Vakfı Türkiye Temsilcisi Kristian Brakel HDP'nin Rusya ile yakınlaşmasını riskli olarak niteledi. Brakel “iç politika açısından akıllıca değil dış politika açısından felaket” sözleriyle eleştiride bulundu.

Yeni Şafak
09:27 - 23/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:59 - 23/12/2015 Çarşamba
Diğer

Güneydoğu'da PKK terör örgütüne karşı yürütülen operasyonların Suriye'deki savaşın devamı olduğunu iddia eden Alman Heinrich Böll Vakfı Türkiye Temsilcisi Kristian Brakel

HDP'nin Rusya yakınlaşmasını eleştirdi.



Deutsche Welle Türkçe

'nin sorularını yanıtlayan Brakel HDP'nin Rusya ile yakınlaşmasını “riskli" olarak nitelendirerek “iç politika açısından akıllıca değil dış politika açısından felaket" sözleriyle eleştiride bulundu. Rusya ile Türkiye arasında gerilimin tırmandığı bir dönemde HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Moskova'yı ziyaret edip Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşemesinin sorulmassı üzerine Brakel "“Ben hedefin Türkiye üzerinde baskı kurmak olduğunu düşünmüyorum. Daha çok iğneleme, misilleme girişimi olarak görüyorum. En azından Türkiye içinde... Ancak belli ki Ruslar Türkiye'nin de işbirliği yaptığı bazı örgütlere karşı daha geniş bir cephe oluşturabilmek için Suriye'deki PKK'ya destek oluyor. Ancak asıl riskli olan HDP gibi en makul olanının Rus tarafına geçmeye hazır olmasıdır. Bunun iç politika açısından akıllıca olmadığını, dış politika açısından da bir felaket olduğunu düşünüyorum" cevabını verdi.






#Alman Heinrich Böll Vakfı
#Kristian Brakel
#HDP
#Rusya
#Selahattin Demirtaş
#Moskova
8 yıl önce