|

Altınköy 2018 sezonunu açtı

Ankaralılar erken gelen baharın keyfini, 2018 sezonunu açan Altınköy Açıkhava Müzesi’nde çıkaracak. Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, “Müzeleri, çantı evleri, değirmenleri ve aktiviteleri ile Altınköy, ziyaretçilerini 100 yıl öncesine taşıyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:35 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Ankaralılar erken gelen baharın keyfini çıkartıyor.
​Ankaralılar erken gelen baharın keyfini çıkartıyor.

Ankaralılar erken gelen baharın keyfini Altınköy’de çıkartacak. Havaların ısınmasıyla birlikte Altınköy Açıkhava Müzesi, 2018 sezonunu açtı. Ankara’nın merkezinde 100 yıl öncesinin doğal köy yaşamı ile ziyaretçilerini huzur dolu bir yolculuğa çıkaran Altınköy, tavukları, ördekleri, kazları, koyun ve kuzuları, inekleri, atları, eşekleri ve doğası ile ziyaretçilerini bekliyor. Altınköy, Pazartesi günleri hariç her gün saat 10.00 ila 19.00 arası ziyarete açık olacak.

TAM BİR AÇIK HAVA MÜZESİ

Altınköy’ün geleneksel kültürle harmanlanmış, doğal güzellikleri ve 100 yıl öncesinin ağaç evleri ile Türkiye’nin tek köy açık hava müzesi olduğuna dikkat çeken Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki şöyle konuştu;

GİZLİ VAHADA ERKEN BAHAR

“Ankara’nın merkezinde, erken gelen bahar ayının güzelliklerini yaşadığımız bugünlerde gizli bir vaha olan Altınköy’e herkesi davet ediyorum. Başkentliler ve Ankara’ya gelen turistler çiçek açmış ağaçların arasında güneşin keyfini çıkarsınlar istiyoruz. Bu yıl Altınköy, havaların erken ısınmasıyla erken uyandı. Köy hayatının tüm doğal güzelliklerini ve huzurunu herkes Altınköy’de tatsın” diye konuştu.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin dev projesi Altınköy, Hamamönü’nün ardından Ankara’nın turizm açısından en önemli merkezleri arasında yer almaya başladı. Bugüne kadar yerli ve yabancı 502 bin 962 ziyaretçi ağırlayan Altınköy, içinde barındırdığı etnografya müzeleri ve çeşitli etkinlikleri ile adeta Türkiye’nin gözbebeği oldu.

GELENEKSEL TATLAR

Hasat Festivali, Bağ Bozumu Şenliği gibi ulusal boyutta düzenlediği etkinliklerin yanı sıra doğal ortamdan uzak kalmış kentlileri tekrar toprakla ve gelenekle buluşturan Altınköy, yumurtasından tereyağına, pekmezinden kuru meyvelerine, taş fırınında pişen doğal ekmeğine kadar geleneksel tatlarıyla ziyaretçilerini bekliyor.


Çocuklar toprak ile oynayabiliyor

Altınköy’ün Türkiye’de ilk ve tek olduğunu hatırlatan Başkan Veysel Tiryaki şunları söyledi:

“Kışın kapalı olan ve ziyaretçilerini 100 yıl öncesine taşıyan Altınköy baharla birlikte yeniden açıldı. Yenilenen ve tadilattan geçen Altınköy 2018 sezonunda da ebeveynlerin çocukları ile birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri, kapalı mekanlardan çıkıp neşe içinde nefes alabilecekleri yer olacak. Çocuklarımız toprağa dokunacak, doğal ortamlarında hayvanlarla tanışacak. Tüm Ankaralıları Türkiye’nin ilk ve tek açık hava köy müzesine baharın güzelliklerini yaşamak için davet ediyorum.”

#Ankara
#Altınköy
#Bahar
6 yıl önce