|

Amerika’nın kafası karışık

Başbakan Yıldırım, ABD’li yetkililerin Suriye sınırında terör ordusu kurulmasına yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Yıldırım, “ABD bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan yana Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir. Türkiye’nin kararlılığı açık ve nettir. Terör ordusuna izin vermeyiz” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 19/01/2018 Cuma
Güncelleme: 10:38 - 19/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım
​Başbakan Binali Yıldırım

Ankara’da düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ABD’nin Suriye’de terör ordusu kurma girişimlerini eleştirdi.

Başbakanlık görevini aldığında vatandaşlara “Vatandaşlarım rahat olsun, bu terör belasını ülkemizin başından atacağız ve terörü gündemin alt sıralarına indireceğiz” dediğini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve teşkilatının mücadelesi neticesinde bunun aşağı yukarı gerçekleştiğini belirten Yıldırım, “Bugün Türkiye’de terör birinci gündem maddesi olarak konuşulmuyor, başka konular ön plana çıktı ancak henüz işimiz bitmiş değil” dedi.

TEDBİRİMİZİ ALIYORUZ

Yurt içinde güvenliği sağlamanın esas olduğunu ancak yetmediğini vurgulayan Yıldırım, aynı şekilde sınır güvenliğinin önemli olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Vatandaşımıza sınırlarımız dışından vaki olacak tehditlerin bertaraf edilmesi, terör unsurlarının sınırlarımızı geçerek içeride terör faaliyetine girişmesinin önüne de geçecek tedbirleri önemsiyoruz ve süratle alıyoruz” diye konuştu.

TAVRINI DEĞİŞTİRMELİ

Yıldırım, “Terörle mücadeledeki kararlılığımızı bütün dünya ülkelerinin açık ve net olarak görmesini istiyoruz zira Türkiye’nin yaptığı terörle mücadele aslında Avrupa’nın güvenliğini de sağlıyor” değerlendirmesinde bulundu. Suriye’de DEAŞ’tan temizlenen alanların başka bir terör örgütü ile doldurulmasının asla kabul edilemeyeceğinin altını çizen Yıldırım, “NATO’da müttefikimiz olan Amerika’nın Suriye’deki uygulamaları ne yazık ki bu müttefiklik hukukuna terstir, yanlıştır. Amerika, bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan yana, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir” dedi.

KARARLILIĞIMIZ AÇIK VE NET

Amerikalı yetkililerden üç gün içerisinde birbirini tekzip eden açıklamalar geldiğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

“Tabii bunlar kafa karışıklığının ifadesi; ancak Türkiye’nin kararlılığı açık ve nettir. Hududlarımızın hemen güneyinde bir terör ordusu oluşturulmasına asla izin vermemiz söz konusu değildir. Bu konuda uluslararası hukuktan kaynaklanan ve milletimizin can ve mal güvenliğini esas alan, hududlarımızın güvenliğini esas alan her türlü tedbir, hiç ama hiç rehavete kapılmadan hemen alınacaktır.”

FETÖ gazisi toplantıda

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında; gelişmeler hakkında bilgi almak için gittiği Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı’nda darbeciler tarafından başından vurularak ağır yaralanan eski Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Turgut Aslan’ın da salonda bulunduğunu bildiren Yıldırım, “Turgut Aslan o gece alçaklara karşı verdiği kahramanca mücadele sırasında gazi oldu. Turgut Aslan Başkan gittikçe iyi oluyor. Bugün onu aramızda görmekten memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı. Yıldırım, 2014 yılındaki Kobani olaylarında Bingöl Emniyet Müdürü görevindeyken alçaklara karşı göğsünü siper ederek gazilik mertebesine ulaşan Atalay Ülker’in de toplantıda yer aldığını söyledi.

  • 12 günde 246 eylem engellendi
  • Toplantının açılışında konuşan Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, özellikle 17-25 Aralık ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında terör örgütlerinin Türkiye’ye karşı güç birliği yaptığını söyledi. Hem devlette hem de özel sektörde FETÖ ile mücadelenin tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Altınok, son 2 yılda terör örgütlerine karşı mücadelede alınan sonuçlara ilişkin bilgi verdi. Altınok, “Hiçbir kutsal değere saygısı olmayan bölücü terör örgütü PKK’ya 10 bin 383 operasyon yapılmış, bu operasyonlar sonucu yakalanan 29 bin 324 şahıstan 8 bin 919’u tutuklanmıştır. DEAŞ terör örgütüne gerçekleştirilen bin 796 operasyonda 7 bin 143 şahıs yakalanmış, bunlardan 2 bin 358’i tutuklanmıştır” dedi. Altınok, “1-12 Ocak 2018 arasında terör örgütlerince gerçekleştirilmek istenen 246 terör eylemi engellenmiştir” bilgisini verdi.
#Binali Yıldırım
#ABD
#FETÖ
#Turgut Aslan
6 yıl önce