Anıtkabir’de sıkı güvenlik

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0011/11/2016, Cuma
G: 10/11/2016, Perşembe
Yeni Şafak

10 Kasım Atatürk'ü Anma törenleri kapsamında Anıtkabir' de yapılan tören öncesi güvenlik önlemleri alındı. Anıtkabir'e gelen aralarında rütbelilerinde bulunduğu askerlerin kimlikleri elektronik kimlik kart okuyucularıyla tek tek kontrol edildi.

Anıtkabir'de Cumhurbaşkanlığı'nda görevli özel harekat polisleri de görev yaptı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Anıtkabir'de yapılan törende de güvenlik nedeniyle törene gelen askerlerin üstleri aranmıştı.



Provokasyon ihbarı iptal ettirdi


Genelkurmay'ın 15.00'de yapılacağını duyurduğu, “Ata'nın huzurunda Ordu Millet Elele” adlı faaliyet, güvenlik ve bazı grupların faaliyeti provoke edebileceği istihbaratı sebebiyle iptal edildi. Faaliyette, Genelkurmay Başkanı Org. Akar öncülüğünde bin 881 çift kırmızı ve beyaz dilek balonunun Anıtkabir ziyaretçileri, şehit aileleri, gaziler ve TSK personelince gökyüzüne bırakılması planlanmıştı.


#Anıtkabir
#10 Kasım