|

'Arakan'a yardım farz oldu'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, “Kutupalong kampında içler acısı bir durum söz konusu. İnsanlar bir çadır içinde 15-20, belki 50 kişi yaşıyor. Onlara öncelikle barınma alanları kurmamız lazım, yaşayabilecekleri yerler yapmamız lazım. Arakanlı Müslümanlara yardım farz mesabesinde, önemli bir vecibe” dedi.

Yeni Şafak
09:53 - 22/12/2017 Cuma
Güncelleme: 09:58 - 22/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Başbakan Binali Yıldırım ile Arakanlı Müslümanların kaldığı Kutupalong kampını önceki gün ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Arakanlı Müslümanlara İslam dünyasının da sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Başbakan Binali Yıldırım ile Arakanlı Müslümanların kaldığı Kutupalong kampını önceki gün ziyaret eden Erbaş şunları söyledi:

“Bu ziyaret vesilesiyle durumu daha da yakında görme imkanımız oldu. Kutupalong kampında içler acısı bir durum söz konusu. İnsanlar bir çadır içinde 15-20 kişi, belki 50 kişi yaşıyor. Onlara öncelikle barınma alanları kurmamız lazım, yaşayabilecekleri yerler yapmamız lazım. Arakanlı Müslümanlara yardım farz mesabesinde, önemli bir vecibe. Bizim inancımızda Müslümanlar bir vücut gibidir. Vücudun bir organında bir sıkıntı olursa o bütün vücudu etkiler. Onlar bizim kardeşlerimiz. Onlara sahip çıkmalı, İslam dünyası olarak bir ve güçlü olmalıyız.”

MESCİT İÇİN ÇALIŞMA BAŞLADI

Kamplardaki Müslüman vatandaşların ibadetlerini yerine getirebilmeleri için de imkan sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Erbaş, "Bir mescit yapımı için çalışmalarımız devam ediyor. Bölgesel şartlarda buranın doğasına uygun şekilde gereken neyse o şekilde yapılacak" diye konuştu.

TİKA, Maynar Guna Bölgesi'ndeki merkezinde sıcak yemek dağıttı.


#Arakan
#Diyanet İşleri Başkanı
#Müslüman
#Ali Erbaş
6 yıl önce