|

Aselsan imamı TÜBİTAK'tan çıktı

FETÖ’nün ASELSAN’daki mühendislerinden sorumlu imamlarından şüpheli Ömer Faruk H.’nin eski TÜBİTAK çalışanı olduğu ortaya çıktı. Ömer Faruk H., örgütün ASELSAN, HAVELSAN ve ROKETSAN imamının Fuat kod adlı Ramazan Genç olduğunu anlattı.

Osman Özgan
04:00 - 25/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:39 - 25/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
FETÖ içerisinde ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerinin Emniyet ve askeri okullara sokulduğu için kıymetli ve özel olduğuna dikkat çeken şüpheli H., “Onlardan sorumlu kişiler de örgüt için önemlidir. Örgüt içerisinde kıdem alırken orta son ve lise son sınıf öğrencisine ders verip vermediği kıdem alacak kişi için önemli bir kriterdir” dedi.
FETÖ içerisinde ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerinin Emniyet ve askeri okullara sokulduğu için kıymetli ve özel olduğuna dikkat çeken şüpheli H., “Onlardan sorumlu kişiler de örgüt için önemlidir. Örgüt içerisinde kıdem alırken orta son ve lise son sınıf öğrencisine ders verip vermediği kıdem alacak kişi için önemli bir kriterdir” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün ASELSAN’deki kripto yapılanmasına yönelik yürütülen ankesörlü-kontörlü telefon soruşturmasına eski bir TÜBİTAK çalışanı olan Ömer Faruk H. de takıldı.

‘Operasyonel hat’ olarak tabir edilen başkasının üzerine kayıtlı hat da kullandığı anlaşılan şüpheli, söz konusu deliller üzerine gözaltına alındı. Ardından itirafçı olarak adli kontrolle serbest bırakılan H. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

HER TÜR İMAMLIĞI YAPMIŞ

Savcılık, şüpheli H. hakkında, “FETÖ üyesi olmak” suçundan iddianame düzenledi. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde okuduğu sırada örgüt evlerinde kaldığını ve ev imamlığı, bölge talebe mesulluğü yaptığını anlatan
şüpheli Ömer Faruk H., üniversiteyi bitirdikten sonra ise çalışıyor gibi gösterildiği Sürat Kargo’nun İstanbul’daki şubelerinde görevli personele örgütsel sohbet verdiğini belirtti.

2011 yılında ise “küçük bölge esnaf mesulü” görevine getirildiğini, Sarıyer Tarabya’da faaliyet gösteren 8-10 kadar esnafa abilik yaptığını ve bu kişilerin dükkanlarını ziyaret ettiğini ifade eden H., motivasyon amacıyla esnafları yurt dışı gezilerine götürdüğünü kaydetti.

ASELSAN YAPILANMASINDA MÜDÜR YARDIMCISI

Örgüte CV verdikten sonra 2013 Haziran’da TÜBİTAK’da çalışmaya başladığını, 2016 Nisan’da ise istifa ettiğini söyleyen şüpheli H., FETÖ’nün savunma sanayisindeki faaliyetlerine ilişkin de önemli bilgiler verdi. H., örgütün ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN,TAI ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’ndan sorumlu kişinin Fuat kod adlı Ramazan Genç olduğunu belirtti.

Şüpheli, “müdür” pozisyonunda olan bu kişinin kendisine, ASELSAN’daki mühendislerle ilgilenen öğretmenlerden sorumlu “müdür yardımcılığı” görevini verdiğini vurguladı.
“Salih” kod adını kullanan Ömer Faruk H., sorumlusu olduğu öğretmenler ile kendisiyle aynı pozisyonda olan müdür yardımcılarını da itiraflarıyla deşifre etti.

TASFİYE İÇİN BİLGİ TOPLAYIN

Şüpheli H., örgütün istemediği kişilerin tasfiyesi için bilgi toplandığını da ifadesinde belirtti. H., “
Ramazan Genç, sorumlu olunan kurumlarda örgütçe istenmeyen kişilerin tasfiyesinin sağlanması için kurumda yapılan herhangi bir usulsüz işlemin, bir hatanın kendisine iletilmesi için talimat vermişti
” dedi.

H. ayrıca, müdür yardımcılarıyla yapılan söz konusu toplantılardan birisinde, “KPSS soruları verilen var mı?” diye sorduğunu, bunun üzerine “Kerim” kod adlı Ekrem Oğuz Ülker’in örgüt tarafından eşine KPSS sorularının verildiğini söylediğini belirtti.

  • Müdür yardımcısı 80 bin TL toplardı
  • Ramazan Genç’in örgüt içi haberleşmede kullanılması için kendisine operasyonel hat verdiğini de anlatan şüpheli H., örgütsel toplantıların Ankara Balgat’ta bulunan MYSYS isimli yazılım firmasında düzenlendiğini ifade etti. H., söz konusu toplantılara ilişkin şunları kaydetti: “Öğretmenlerin bize getirdiği çeteleleri bu toplantılarda müdüre iletirdik. Ayrıca öğretmenler ‘burs’ adı altında topladığı paraları bize, biz de müdüre teslim ederdik. Bir müdür yardımcısı yıllık olarak müdüre 80 bin TL civarında para teslim ederdi.”

#ASELSAN
#HAVELSAN
#ROKETSAN
5 yıl önce