|

Aşiretler PKK’ya artık yeter dedi

Aşiret temsilcileri, terör örgütü PKK’nın bölgedeki terör saldırılarına tepki göstererek, seferberlik çağrısı yaptı. Metinan aşireti temsilcisi Akıcı, “Hepimiz meydanlara çıkıp artık bu olaya ‘dur’ dememiz lazım” derken, Şahinan aşireti temsilcisi Gülçer, “Bu ülkede başka bayrak olmaz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 16/10/2016 Pazar
Güncelleme: 23:11 - 15/10/2016 Cumartesi
AA

Diyarbakır'da, Metinan ve Şahinan aşiretlerinin temsilcileri, son dönemde terör örgütü PKK'nın bölgede artan terör saldırılarına tepki göstererek, tüm kesimlerin terör örgütüne karşı sesini yükseltmesi gerektiğini belirtti.



Metinan aşireti temsilcisi Reşit Akıcı, bazı nedenlerden dolayı katılamadığı Van'daki toplantıya aşiret olarak destek verdiklerini söyledi. Terör örgütünün çukur ve barikatlardan sonra sivillere ve siyasetçilere yöneldiğine işaret eden Akıcı, aşiretler olarak bu saldırıların karşısında olduklarını belirtti.



DEMİRTAŞ'A ÇAĞRI


Terör örgütü PKK'nın derhal saldırılarına son vermesi gerektiğini ifade eden Akıcı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a seslenerek, “Basının karşısına çıkıp 'biz bu olayların karşısındayız, biz bu olayları kınıyoruz' demesini bekliyoruz ama bizler böyle bir açıklama duymadık” dedi.



KRAL ÇIPLAK DEMELİYİZ


Akıcı, “Aşiretler olarak her zaman devletin yanında olduk ve öyle de kalacağız. Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan bütün halklar, gerek aşiretler gerek sivil toplum kuruluşları gerek bireyler hepimiz meydanlara çıkıp artık 'Kral çıplak' dememiz lazım. Bu olaya 'dur' dememiz lazım. Evet belki tehditler alırız, belki öldürülürüz ama hak yolunda bu tür olaylara artık 'yeter' dememiz lazım” diye konuştu.



BAŞKA BAYRAK OLMAZ


Şahinan aşireti temsilcisi Mehmet Sait Gülçer de Van'daki aşiret liderleri bildirisini desteklediklerini bildirerek, “Hepimiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, bu bayrağın altında yaşıyoruz. Biz, bayrağımızı seviyoruz. Bizim tek bayrağımızdır, bu ülkede başka bayrak olmaz. Kimse kimseyi kandırmasın” şeklinde konuştu.



HER GÜN DEĞİL BİR KEZ ÖLELİM


Terör örgütü PKK'nın 30 yıldan bu yana bölgeye kandan başka bir şey getirmediğini işaret eden Gülçer, şunları söyledi:


“Sözde diyorlar ki 'Kürt halkı için bir mücadele veriyoruz.' Sen benim için mücadele veriyorsun, kalkıp beni öldürüyorsun. Senin ne hakkın var, gidip bir ilçe başkanını öldürüyorsun. Kimse başka bir partide siyaset yapmasın mı? Hani demokrasi, hani insan hakları? Bu bölge halkı her şeyi görüyor, artık her şeyin farkında. Sokaklara dökülme zamanı geldi, başka çare yok. Her gün öleceğimize bir kez ölelim, yeter artık.”


#Metinan aşireti
#PKK
#Şahinan
8 yıl önce