|

Asla ve kat’a

Somali’deki Türk üssünü ziyaret eden Hulusi Akar, Irak ya da Suriye’de bir terör koridoruna asla ve kat’a izin vermeyeceklerini söyledi. Akar’dan bir mesaj da Doğu Akdeniz için geldi: “Türkiye’nin ‘evet’ demediği hiçbir oldubittiyi arkanızda kim olursa olsun bize kabul ettiremezsiniz”

Haber Merkezi
04:00 - 10/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:05 - 10/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,
​Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Somali’nin başkenti Mogadişu’daki temasları kapsamında Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı’nı ziyaret etti. ‘Afrika Kartalları’ ile Anadolu Kışlası’nda bir araya gelen Akar, daha sonra Harp Okulu’na giderek Somalili öğrencilerle sohbet etti. Buradaki açıklamasında operasyonlara ilişkin bilgiler veren Akar, son 2 ayda 450’den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini, terör bitmeden terörle mücadelenin bitmeyeceğini vurguladı; ‘girilemez’ denilen yerlerin hallaç pamuğu gibi atıldığını, teröristlerin de büyük ölçüde Türkiye dışına süpürüldüğünü kaydetti. 15 Temmuz sonrası TSK’dan FETÖ’cü hainlerin temizlenmesiyle ordunun veriminin arttığını belirten Akar, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarını hatırlattı; Türkiye güneyinde oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna asla ve kat’a müsaade edilmeyeceğini söyledi. Münbiç’te ortak devriyeler sonrası Suriye PKK’sının tamamının Fırat’ın doğusuna geçeceğini bildiren Akar, kent yönetimini Münbiç halkının devralacağını vurgularken şöyle konuştu:

MÜSAADE ETMEYİZ

“Bu planın tamamlanmasına gayret gösteriyoruz. Fırat’ın doğusuyla ilgili de çalışmalar sürüyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak ülkemizin güneyinde, ister Irak’ın, ister Suriye’nin kuzeyinde hiçbir şekilde bir terör koridoru oluşmasına asla ve kat’a müsaade etmeyeceğiz. Bununla ilgili yapılması gereken neyse ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı içinde gerekeni yapacağız. Bu konuda hiçbir şüphemiz yok, herkes kararlı. YPG’nin de PKK’dan hiçbir farkı yok. Adamın adı soyadı belli. Irak kuzeyinde, Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunda iken bu adamın adı, soyadı, kodu PKK listesine yazılıyor. Bu adam Suriye’ye geçtiğinde adı YPG’ye yazılıyor. Biz ‘PKK ile YPG arasında fark yok’ derken çok mantıklı, aklî, objektifiz. Fakat bunu maalesef bazı müttefiklerimize anlatmakta sıkıntı yaşıyoruz, daha da vakit geçmeden anlamalarını da bekliyoruz.”

  • Mavi Vatan’da geri adım yok
  • Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’de, Ege ve Kıbrıs’ta hak ve menfaatlerinin olduğunu kaydeden Hulusi Akar, “Tüm samimiyetimle söylüyorum, biz en gizli, en üst düzey toplantılar dahil gerçekten barış, dostluk, iyi komşuluk ilişkilerinden bahsediyoruz. Milletlerimizin refah içinde olmasını istiyoruz. Sonra diyoruz ki uluslararası hukuk, ikili antlaşmalar çerçevesinde sahip olduğumuz haklarımızdan iğne ucu kadar vazgeçmeyiz. Geri adım yok. Bu konuda kararlıyız. Mavi Vatan’daki haklarımızı, menfaatimizi korumak bizim boynumuzun borcu. Ege’de, Doğu Akdeniz’de, Kıbrıs’ta Türkiye’nin içinde olmadığı, Türkiye’nin ‘evet’ demediği hiçbir oldubittiyi gerçekleştiremezsiniz. Bize kabul ettiremezsiniz, arkanızda kim olursa olsun. Haklarımızdan vazgeçmeyiz, geçmeyeceğiz” diye konuştu. Akar ayrıca, içinde uçuş bilgi hizmeti ve ikaz hizmeti verilen, hudutları belirlenmiş hava sahası olan ‘FIR Hattı’ uygulamasına devam edileceğini bildirdi.
#Hulusi Akar
#Somali
#Akdeniz
5 yıl önce