|

Atalay Filiz’e çifte müebbet

Ankara ve İstanbul’daki üç cinayetin zanlısı Atalay Filiz, Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova’yı “tasarlayarak öldürdüğü” gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2017 Cuma
Güncelleme: 00:38 - 10/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Atalay Filiz’e çifte müebbet
Atalay Filiz’e çifte müebbet

Başkent Ankara ve İstanbul'daki üç cinayetin zanlısı Atalay Filiz, Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'yı “tasarlayarak öldürdüğü” gerekçesiyle yargılandığı davada karar çıktı.



Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dünkü duruşmaya, Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Filiz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Son sözü sorulan Filiz, Demirarslan ve kız arkadaşı Radchikova'yı casusluk yaptığı gerekçesiyle öldürdüğü savunmasını tekrarladı.



Demirarslan'ın FETÖ mensubu, Radchikova'nın ise Rus ajanı olduğunu öne süren Filiz, “Göktuğ hayatta olsaydı, şu an muhtemelen FETÖ'den tutuklu olurdu. Halkımız FETÖ'cülere idam istiyor. Ben bir bakıma bir tanesini öldürerek, halkımızın isteğini yerine getirmiş oldum” dedi. Mahkeme, Atalay Filiz'in Demirarslan ve kız arkadaşı Radchikova'yı “tasarlayarak öldürdüğü” gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.



#Atalay Filiz
#FETÖ
#Ankara
#İstanbul
7 yıl önce