|

Ayak bağından kurtulacağız

Yeni Şafak ve tvnet muhabirleri, Edirne ve Kırklareli’deydi. Vatandaşlar arasında cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkan da vardı devlet ayak bağlarından kurtulacak diyen de. Sandığın rengi ise 16 Nisan’da belli olacak.

Yeni Şafak
04:00 - 1/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:46 - 1/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Selimiye
Selimiye

Yeni Şafak ve TVNET ekibi olarak Edirne ve Kırklareli’nde vatandaşlarla bir araya geldik. Her iki şehirde de sanki seçim yokmuş gibiydi. Tanıtım sadece birkaç reklam panosundaki ‘Evet’ ve ‘Hayır’ yazılarından ibaret. Edirne ve Kırklareli’de teşkilatlar ölüm uykusuna yatsa da esnaf her daim uyanıktır diyerek dükkanları ziyaret ettik.


DAHA MÜHİM ŞEYLER VAR

Lokantacı Mustafa Teker: “Ben hayır diyorum. Çünkü ülkenin çözmesi gereken daha mühim meseleler var. Piyasalar durgun, turizm bitme noktasında, esnaf siftahsız dükkan kapatıyor. Halkın kazandığı asgari ücret ay dolmadan eriyip gidiyor. Zenginlik artarken fakirlik de artıyor. Adaletsiz gelir dengesi var. Devlet önce bu sorunları çözmek için çalışmalı.”

HIZLI HAREKET EDİLECEK

Kıyafet mağazası sahibi Kadir Topçu: “Türkiye geçmişten bugüne çok ilerledi. Yeni sistemle devlet kendi ayağına dolanan ayak bağlarından kurtulacak. Daha hızlı, emin ve güçlü hareket edebilecek. Bu nedenle tercihim ‘evet.”

GÜÇLENECEĞİZ

Selimiye Çarşı’sı esnafı Mustafa Kahraman: “Yeni sistem tek adamlığı getiriyor, demokrasiye aykırı’ diyorlar. Geçmişteki iktidarlar milletler arasında ayrımcılık yaparken neredeydiler? Bu millet, eşitliği, özgürlüğü, demokrasiyi son 15 yılda gördü. Yeni sistem daha iyi olacak, bizi daha da güçlendirecek."

#16 Nisan 2017
#Anayasa referandumu
#Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi
#Edirne
7 yıl önce