|

Bakan Elvan'dan Batı'ya: Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine sessiz kalan Batı'ya Sinoplu Romen Diyojen'in "Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz. Biz sadece bir gölge tanırız, bir gölgede rahat ederiz o da ay-yıldızlı al bayrağımızın gölgesidir. Onun dışında hiçbir gölge bizim için kabul edilemez." sözüyle tepki gösterdi.

Yeni Şafak
19:38 - 19/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:53 - 19/10/2016 Çarşamba
IHA

Sinop Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı açılış töreni Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi. Sinop Üniversitesi 2016-2017 akademik dönemine 10 bin 160 öğrencisiyle başladı.



Açılış törenine, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Sinop Valisi Hasan İpek, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serter, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Belediye Başkanı Baki Ergül, Emniyet Müdürü Yusuf Biner, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.



Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, her geçen gün Sinop Üniversitesi'nin geliştiği, büyüdüğünü ifade ederek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Dalgın, "Toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak, bünyemizdeki her bir akademisyenin akademik tecrübesini ve bilimsel katkısını alarak; kentiyle bütünleşmiş, bölgesine katma değer üreten daha saygın bir üniversite olma hedefine doğru, emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Bir taraftan başta FETÖ terör örgütü olmak üzere bütün bölücü terör örgüt mensupları ya da sempatizanlarıyla yasalar çerçevesinde mücadelemizi sürdürürken, diğer taraftan asli görevlerimizi de ihmal etmemeye, bilim yapmaya, bilgi üretmeye, ürettiğimiz bilgileri servis etmeye ve aziz milletimize ışık saçmaya, onların daha müreffeh bir seviyeye ulaşmaları için Üniversite olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye gayret ediyoruz" dedi.



Vali Hasan ipek ise, “Sevgili öğrenciler, size bir ağabey nasihati olarak şunu söylemek istiyorum: Lütfen iyi bir insan ve iyi bir Müslüman olarak kendi hayatınızı devam ettirin. Hayalleriniz büyük olsun ama adımlarınız realist olsun. Sinop ilimiz Türkiye'nin en mutlu ili seçilmiştir. Bu ilde bulunmanın tadını çıkarın mutluluğunu çıkarın” diye konuştu.



“Batı 15 Temmuz'da açıkçası dut yemiş bülbüle döndü”


Bakan Lütfi Elvan da, “Evrensel değerleri, demokratik değerleri diline dolayan Batı 15 Temmuz'da açıkçası dut yemiş bülbüle döndü. Türk milleti adeta Dünya'ya demokrasi dersi verirken kendi iradesine sahip çıkarken, demokrasiye sahip çıkarken, onuruna sahip çıkarken, darbeci hainlerin tanklarına, uçaklarına göğsünü siper ederken, şehit olurken kendi iradesini işgalci ve gaspçı hainlere teslim etmezken; Batı'nın adeta 'niye darbe başarılı olamadı' diye yazıklanmadığı kaldı diye düşünüyorum. Burada şunu da ifade etmek istiyorum: Ayancıklı kardeşimiz Külliye civarında şehit oldu. Ömer Can Açıkgöz kardeşimiz şehit oldu. Allah'tan rahmet diliyorum, ruhu şad olsun diyorum. Çin'deki üniversite öğrencilerini destanlaştıran batı Türk vatandaşlarının tankın üstüne çıkan fotoğrafını günlerce manşetten indirmeyen batı Türk milletinin nasıl tankların üstüne çıktığından, nasıl canı pahasına tankların altına yattığından bahsetmediği gibi akabinde 'aman darbecilere bir şey yapmayın' diye akıl vermeye kalkıyor. Biz de Sinoplu Diyojen'in sözüyle diyoruz ki, 'Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz.' Biz sadece bir gölge tanırız, bir gölgede rahat ederiz o da ay-yıldızlı al bayrağımızın gölgesidir. Onun dışında hiçbir gölge bizim için kabul edilemez. Türkiye bizim dönemimizde Batı'nın talepleri karşısında hazır ola geçin ülke olmaktan çıkmış, yeniden milletiyle, milletin değerleriyle buluşmuştur. Biz sadece İstiklal Marşımızda ve İstiklal Marşımızla hazır ola geçeriz. Batı'nın 'hazır ola geç' talimatıyla asla hazır ola geçmeyiz, asla da geçmeyeceğiz. İstiklal harbimizde millet şuuru birlik şuuru neyse 15 Temmuz'da ortaya çıkan Türkiye'yi teslim etmeyen ruh İstiklal Marşı ruhudur. Bu birliği bozdurmayacağız. İçeride ve dışarıda kim hangi hesap içinde olursa olsun son tehdit unsuru son terör yuvası ortadan kalkana kadar millet adına milletimizle birlikte mücadelemiz devam edecek. Bu uğurda şehitlerimiz oldu hepsinin mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.



Konuşmaların ardından Dekan Nihat Dalgın, Bakan Elvan'a üniversiteye ait geminin maketini hediye etti. Sonrasında ise Bakan Elvan tarafından Sinop Üniversitesi Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne, Eğitim Fakültesi'ne, Fen-Edebiyat Fakültesi'ne, İlahiyat Fakültesi'ne ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi'ne birincilikle yerleşen öğrencilere hediyeleri verildi.


Akademik yıl açılışı gerçekleştirilen kokteyl ile son buldu.


#Kalkınma Bakanı
#Lütfi Elvan
#Batı
7 yıl önce