|

Bakan Kurum deprem konutları için tarih verdi: Bayrama yetişiyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapımına başlanan konutların ilk teslimatının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bayramda teslim edileceğini duyurdu. İstanbul'dan milletvekili adayı olan Bakan Kurum, megakent için uydu kentler kurulacağını belirtip, " Bunun da ilk temellerini inşallah 10 bin konutun temelini ayın 22'sinde atacağız. " dedi.

22:06 - 10/04/2023 Pazartesi
Güncelleme: 22:46 - 10/04/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habertürk TV canlı yayında, deprem bölgesine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

"Şu anda en önemli gündemimiz deprem bölgesindeki vatandaşlarımız."
diyen Bakan Kurum, yapımına başlanan konutların ilk teslimatının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bayramda teslim edileceğini duyurdu.

"İnşallah bayramda bir köydeki evlerin tamamı bitecek"

Bakan Kurum konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"11 ile gittik ekibimizle birlikte. STK'larla, kanaat önderleri, belediye başkanlarımızla görüştük. Sanayi, ticareti hepsini konuştuk. Vatandaşımızın talebi, beklentisi ne? Burası rezerv alanlar için ön etütlerini yaptığımız yerler sizin için de uygun mudur?' dedik. Bazı yerlerde sorun vardı, değiştirdik. Neticede süreci başlattık. 11 ilimizin birbirinden farklı özellikleri var. Hatay'daki demografik yapı ile Adıyaman'daki demografik yapı farklı. Hem iklim şartları, kültürel değerler, ihtiyaçlar farklı. O yüzden 4 ilimizi 4 ayrı mimara verdik. Oralarda yeşil yollar, toplanma alanları yapılacak. İnşallah bayramda da sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla ilk başlattığımız konutlarımız teslim edilecek. Köylerde konutlarımızı bitireceğiz. Bunlar tek katlı konutlar. Köy evleri. Mesela bir köyün tamamı bitecek, bayrama yetişecek. Bittikçe de vatandaşlarımıza teslim edeceğiz."

İstanbul'da kentsel dönüşüm: Uydu kentler kuracağız

İstanbul'da kentsel dönüşümle ilgili önemli bir bilgiyi ilk kez açıklayan Bakan Kurum,
"Biz 1,5 milyon riskli konutumuzun 500 binini olduğu yerde yapacağız. Kalan 500 bin konutumuzu da uydu kentler kuracağız. Bunun da ilk temellerini inşallah 10 bin konutun temelini ayın 22'sinde sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifi ile atacağız. Anadolu ve Avrupa yakasında planlıyoruz. Esenler'in kuzeyinde Başakşehir sınırları içinde, Sultangazi ile Başakşehir arasında askeri alan var. MSB ile protokol yaptık. Bu alanı rezerv alan olarak kullanacağız. O alanda rezerv konutlarımızın temelini atacağız. Anadolu yakasında Tuzla, Pendik, Maltepe'de alanlarımız var. Hepsi askeri alanlar değil. O alanlarda projelerimizi yapıp, rezerv konutları inşa ettikten sonra vatandaşlarımızı etap etap taşıyacağız. Rızaya dayalı yapacağız. "Sizin riskli konutunuzu verin bize" diyeceğiz."
diye konuştu.


#Murat Kurum
#Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
#Kahramanmaraş
#Deprem
#Konut
1 yıl önce