|

Başbakan Yıldırım Bangladeş'e gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arakanlı Müslümanların durumunu görüşmek için Pazartesi günü Başbakan Yıldırım'ın Bangladeş'e gideceğini söyledi.

Yeni Şafak
21:37 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 21:41 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv: Başbakan Binali Yıldırım
Arşiv: Başbakan Binali Yıldırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Necip Fazıl Ödülleri 2017" ödül töreninde konuştu.

Dünyanın düzeninin bozuk olduğunu, bu bozuk düzenin, gün gelip kıyıya vuran masum Suriyeli bedeni, evi başına yıkılan, tüm hakları ellerinden alınan Filistinli olarak karşılarına çıktığını dile getiren Erdoğan, "Bu bozuk düzen gün geliyor, yurtlarından topluca sürgün edilirken nehirlerde, bataklıklarda son nefeslerini veren Arakanlılar olarak karşımıza çıkıyor ama biz susmuyoruz." ifadelerini kullandı.

Pazartesi günü Başbakan Binali Yıldırım'ın Bangladeş'e gideceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da bölgeye gittiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elimizle müdahale edeceğiz ya... Bütün görüşmeleri, her şeyi yapacağız ya... Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda çağrımızı yaptık. Arakan için orada, Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Bakanlar, onlarla beraber orada bizzat toplantı yaptık. Niçin? Duyarsız kalamayız. Attığımız adımların da yavaş yavaş neticesini alıyoruz. Düzen bozuk olabilir ama bizim buna rıza gösterme mecburiyetimiz yoktur." diye konuştu.

#Binali Yıldırım
#Bangladeş
#Arakan
6 yıl önce