|

Başbakan Zeytin Dalı bilançosunu açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, "6 günde 300'den fazla terörist etkisiz hale getirildi. PYD ve DEAŞ'la mücadele ediyoruz" dedi.

Yeni Şafak
12:05 - 25/01/2018 четверг
Güncelleme: 12:49 - 25/01/2018 четверг
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Sheraton Ankara Hotel'de Türkiye Ortak Ödeme Platformu İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda elde edilen son bilançoyu açıkladı. Başbakan Yıldırım, "6 günde 300'den fazla terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

İşte Başbakan Yıldırım'ın operasyon ile ilgili açıklaması;


Zeytin Dalı Harekatı operasyonunun bugün 6. günü. Türkiye ekonomisi krize girecek, sıkıntı yaşayacak diye kara propaganda yaptılar. Ekonomimiz hiçbir şekilde etkilenmez. Bu haklı ve meşru bir operasyondur. Güneyimizdeki şer kuşağını yok etmek için bu operasyonu başlattık.

300'den fazla terörist öldürüldü

Operasyon planlandığı gibi devam ediyor, 300'den fazla terörist öldürüldü. PYD ve DEAŞ'la mücadele ediyoruz! Sadece bölgenin değil Avrupa'nın da güvenliğini sağlıyoruz.

Malum dün Kilis’de akşam namazında operasyondaki askerlerimize, kahraman güvenlik kuvvetlerimize duasını yaparken bu alçaklar roket atarak onları ibadet halindeyken iki vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep oldular. Onlarca yaralı vatandaşımız var. Ama hemen arkasından gereken karşılık verildi ve bu alçakların bütün mevzileri yerle bir edildi.

Yüreğiniz yetiyorsa Mehmetçiğin önüne çıkın

Biz dünyaya şunu anlatıyoruz. Camide dua eden insanlardan ne istiyorsunuz alçaklar. Yüreğiniz yetiyorsa Mehmetçiğin önüne çıkın. Yapamazlar, bunların işi gücü alçaklık. Nerede savunmasız bir insan varsa, nerede sivil bir insan varsa ona zulmederler. Onun hayatına kast ederler. Onun için biz durup dururken bu operasyonu başlatmadık. Güney hudutlarımızda oluşturulan, oluşturulmaya çalışılan terör sözde devlet oluşumunu yok etmek için bu operasyonu yapıyoruz. Bu haklı ve meşru bir operasyondur. Onun için dünya da bu konuda Türkiye’nin meşru müdafaa hakkını teslim etmektedir.

#Afrin
#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Zeytin Dalı Harekatı
6 лет назад