|

Başbakan'dan ABD'ye sert mesaj: Artarsa işler değişir

Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan'da yaptığı açıklamalarda çok çarpıcı ifadelerde bulundu. Başbakan Yıldırım, "Menbic'de PYD-YPG'yi tutmak Türkiye'ye karşı düşmanlıktır. Amerika terör örgütlerini bize karşı korumaya daha fazla kalkarsa işler değişir" dedi.

Yeni Şafak
15:54 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:02 - 14/02/2018 Çarşamba
Diğer
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan'da BBC'nin sorularını yanıtladı. Yıldırım, ABD ile PKK/YPG arasındaki Menbic işbirliğini sert bir dille eleştirerek "Amerika terör örgütlerini bize karşı korumaya daha fazla kalkarsa işler değişir. Menbic'de PYD-YPG'yi tutmak Türkiye'ye karşı düşmanlıktır, Türkiye'nin milli güvenliğine karşı bir tehdittir" dedi.

İşte Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları:

Menbic'de PYD-YPG'yi tutmak Türkiye'ye karşı düşmanlıktır, Türkiye'nin milli güvenliğine karşı bir tehdittir. Menbic'te yaşayanların yüzde 90'dan fazlası Arap. Orada terör örgütünün ne işi var? Güvenlik sorunu da yok. Özellikle Türkiye'ye karşı bunlar tutuluyorsa o zaman da bizim ona göre hareket etmemiz gerekir.

KORUMAYA KALKARSA İŞLER DEĞİŞİR

İster Fırat'ın batısında Menbic'de, ister Fırat'ın doğusunda diğer bölgelerde bize yönelik bir terör tehdidi olursa, bunun üzerine tereddütsüz gideriz. Bizim hedefimiz Amerika değil ama Amerika terör örgütlerinin önüne geçip, onları bize karşı korumaya daha fazla kalkarsa o zaman işler değişir.

Türkiye ile ilişkilerin bozulmasından Türkiye zarar görmez tek başına. Amerika da görür. Bu bölgede bir tür planları var belli ki. Nasıl yapacak o planlarını?

#Başbakan
#Binali Yıldırım
#ABD
#Menbiç
6 yıl önce