|

Başbakan'dan Dışişleri'ne P5 talimatı

Başbakan Davutoğlu dün Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısının bölücü terör örgütü ve YPG mensubu Salih Neccar isimli kişi tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Davutoğlu, olayla ilgili Dışişleri bakanına talimat verdiğini bütün P5 (BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri) ülkelerinin büyükelçileri çağrılarak belgeler, bilgiler verileceğini kaydetti.

Yeni Şafak
11:34 - 18/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:10 - 18/02/2016 Perşembe
Diğer

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonrasında Genelkurmay Başkanlığı'nda açıklama yaptı.



Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada, "Dün yapılan saldırı hem aziz milletimize hem de Silahlı Kuvvetlerimizde şerefli bir görev yürütmekte olan asker ve sivil memurlarımıza yönelik olmuştur. Silahlı Kuvvetlerimize bir kez daha taziyelerimi ifade ediyorum. Şu anda failler konusu tümüyle aydınlanmış bulunmaktadır. Kesin bir şekilde bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla ve Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmış bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.



"Büyükelçiler
e belgeler verilecek"


Başbakan Davutoğlu terör saldırısını gerçekleştiren kişinin kimliğini de açıkladı. Davutoğlu Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısının bölücü terör örgütü ve YPG mensubu Salih Neccar isimli kişi tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.



Davutoğlu olayla ilgili Dışişleri bakanına talimat verdiğini, bütün P5 ülkelerinin büyükelçileri çağrılarak belgeler bilgiler verileceğini kaydetti.



P5 Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi daimi üyelerini ifade eder. Daimi üyeler ise ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya'dır.






#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Ankara
8 yıl önce