Başkan Genç: Türkiye’nin en güvenli turizm merkezlerinden biri

11:12, 04/06/2026, Perşembe
Diğer
Başkan Genç: Türkiye’nin en güvenli turizm merkezlerinden biri
Trabzon Valisi Tahir Şahin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Uzungöl’de açıklamalarda bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl’de yeni turizm sezonu öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, Trabzon’un Türkiye’nin en güvenli turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Trabzon Valisi Tahir Şahin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Uzungöl’de turizm sezonu öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Uzungöl’ün dünyanın sayılı doğal güzellikleri arasında yer aldığını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Yeni turizm sezonu öncesinde değerlendirmelerde bulunmak ve kurumlarımız arasındaki koordinasyonu güçlendirmek amacıyla Uzungöl’deyiz. Trabzon’umuzun son yıllarda yükselen değeri olan turizmde, Uzungöl en önemli destinasyonlarımızdan biridir. Buraya gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamak adına güvenlikten ulaşıma, temizlikten itfaiye ve zabıta hizmetlerine kadar tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Büyük bir gururla ifade etmek isterim ki Trabzon, bugün Türkiye’nin en güvenli turizm merkezlerinden biri konumundadır” diye konuştu.

YENİ SEZON ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

Başkan Genç, turizmin şehir ve ülke ekonomisine sağladığı katkıya dikkat çekerek, “Turistlerin dini, dili, ırkı ne olursa olsun bölgemizin cazibesinden etkilenerek buraya geliyorlarsa onları en iyi şekilde ağırlamak bizim sorumluluğumuzdur. Turizmin ekonomiye sağladığı katkıyı artırmak için Valiliğimizin öncülüğünde tüm kurumlarımızla koordinasyon içerisinde çalışıyoruz. Çaykara Belediyemize, mahalle muhtarlarımıza ve turizmin gelişmesi için özveriyle çalışan derneklerimize teşekkür ediyorum. Yeni sezonun Trabzon’umuza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

YERLİ VE YABANCI MİSAFİRLERİ AĞIRLAMAYA HAZIRIZ

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Uzungöl’ün yeni sezonda yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlamaya hazır olduğunu belirterek, “Turizm sezonunu Uzungöl’den açmış bulunuyoruz. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve tüm kurumlarımızla birlikte yoğun bir hazırlık süreci yürüttük. Altyapımız, esnafımız ve insanımızla misafirlerimizi ağırlamaya hazırız. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelecek ziyaretçilerimizi Uzungöl’ümüzde görmekten mutluluk duyacağız. Bu yıl da çok güzel ve bereketli bir turizm sezonu geçireceğimize inanıyorum” dedi.

TRABZON TURİZMDE GÜÇLÜ BİR KONUMA ULAŞTI

Trabzon Valisi Tahir Şahin de Trabzon’un turizmde yükselişini sürdürdüğünü belirterek, 2026 yılının ilk beş ayında yerli ve yabancı turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artış yaşandığını açıkladı. Şahin, kurumlar arası iş birliği ve hizmet kalitesindeki yükseliş sayesinde Trabzon’un turizmde daha güçlü bir konuma ulaştığını ifade ederek yeni sezonun hayırlı olmasını temenni etti.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026