|

'Başkomiserim' deyip 70 bin lira dolandırdılar

Isparta’da aradıkları yaşlı şahsa kendilerini 'Başkomiser İskender' adıyla tanıtıp, FETÖ ve PKK bahanesiyle 70 bin lira değerinde altın dolandırıcılığı olayına kuryelik yapan şüpheli, Isparta Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan kurye, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Yeni Şafak
09:47 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 15:14 - 26/11/2018 Pazartesi
IHA
Polis ekipleri, dolandırıcılık kuryesi İbrahim Halil Ö.'yü kıskıvrak yakaladı.
Polis ekipleri, dolandırıcılık kuryesi İbrahim Halil Ö.'yü kıskıvrak yakaladı.
Kendilerini Isparta Emniyet Müdürlüğünde görev yapan 'Başkomiser İskender' adıyla tanıtan ve aradıkları A.N.Ç.’ye, hesaplarından
ve PKK isimli terör örgütlerine para aktarıldığının tespit edildiği yalanını uyduran dolandırıcılar, durumun düzeltileceğini öne sürerek mağduru kandırdı.
  • A.N.Ç.'nin kendilerine 70 bin lira değerinde altın ve ziynet eşyası vermesiyle durumun düzeltileceğine inandıran sahtekarlar, İbrahim Halil Ö.'yü de kurye olarak kullandı.

Kullanılan kurye, A.N.Ç.'nin Anadolu Mahallesi'ndeki ikametine giderek 70 bin lira değerindeki altın ve ziynet eşyalarını teslim alarak, dolandırıcılık merkezine götürdü.

Isparta emniyeti yakaladı

  • Olayın ardından harekete geçen Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılık kuryesi İbrahim Halil Ö.'yü kıskıvrak yakaladılar.

Isparta Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alınan şüpheli gerekli işlemleri sonrasında adliyeye sevk edildi.

Dolandırıcılık kuryesi zanlısı daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


#Isparta
#FETÖ
#PKK
5 yıl önce
default-profile-img