|

Baykal'ın devlet duruşu Hacamat'ın kapağında

Haftalık mizah dergisi Hacamat, PYD'ye yapılan operasyonları doğru bulduğu için partisinde hedef haline getirilen Deniz Baykal'ı kapağına taşıdı. "Türkiye yedi düvele karşı mücadele ederken muhalefet kanadında sadece Baykal ülkesinin yanında duruyor" ifadelerine yer verilen kapakta, Baykal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'na, "Siz ilerleyin ben onları oyalarım" dediği görülüyor.

Yeni Şafak
13:14 - 18/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:06 - 19/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

TSK, Türkiye'ye saldırıda bulunan PYD'ye Fırtına obüsleriyle karşılık verdi. Terör örgütüne yönelik, angajman kuralı gerçekleştirilen harekat devam ediyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu teröre karşı kararlılık mesajları verirken, ana muhalefet partisi CHP'liler bu konuda AK Parti'yi ve hükümeti suçlayıcı değerlendirmelerde bulunuyor.



Ancak CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkiye'nin PYD'yi vurma hakkı olduğunu söyledi ve "İktidarla hesaplaşmaktansa Türkiye'nin çıkarlarını düşünmeliyiz" dedi. Baykal, bu açıklamaları sonrasında partililer tarafından hedef haline getirildi. Sosyal medyadan da "Deniz Baykal ihraç edilsin" kampanyası başlatıldı. Kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veren Baykal, Kılıçdaroğlu ile bu konuda daha önce 3 defa baş başa görüşme yaptıklarını ancak gereğinin yapılmadığı için böyle bir konuşma yapma gereği duyduğunu belirtti.









Deniz Baykal'ın Türkiye'yi haklı bulmasından rahatsız olan CHP'liler ağır eleştiriler yöneltirken, AK Parti'den Baykal'a destek geldi. Başbakan Davutoğlu, "Sayın Baykal, sınırımızda yaşanan gelişmeleri, Türkiye'nin ulusal güvenliği perspektifinden yorumlayarak, bir devlet adamına yakışan bir ciddiyetle konuştu, kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



Haftalık mizah dergisi Hacamat, Baykal'ın açıklamaları, CHP'nin tutumu ve Türkiye'nin durumunu özetleyen durumu kapağına taşıdı. Başbakan Davutoğlu'nun "Milli muhalefet istiyoruz" sözlerine de atıfta bulunulan kapakta, "Türkiye yedi düvele karşı mücadele ederken muhalefet kanadında sadece Baykal ülkesinin yanında duruyor" yazıldı. Kapakta verilen çizimde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tank ile düşmanı hedef almışken, Deniz Baykal da, "Siz ilerleyen ben onları oyalarım" diyor.


#TSK'nın PYD operasyonları
#CHP
#Deniz Baykal
8 yıl önce