|

Bayramiçli Akif beyaz perdede

İstiklal Marşı’nın şairi Mehmed Akif Ersoy’un hayatı, doğduğu ve çocukluğunun bir bölümünün geçtiği Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde çekimleri süren belgesel ile beyaz perdeye aktarılacak.

Haber Merkezi
04:00 - 1/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:44 - 1/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Mehmet Akif Ersoy’un hayatı belgesel oluyor.
Mehmet Akif Ersoy’un hayatı belgesel oluyor.

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı belgesel oluyor. Yazarın hayatı, doğduğu ve çocukluğunun bir bölümünün geçtiği Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde çekimleri süren belgesel ile beyaz perdeye aktarılacak.

ÇOCUKLUĞUNU KONU ALACAK

Akif’in vatansever ve mücadeleci kimliğinin yanı sıra edebi kişiliğine ve sosyal hayatına dair bilgileri içeren belgeselde, Necid çöllerinde yaşadığı günlerden Biga’dan milletvekili seçildiği döneme ve İstiklal Marşı’nı kaleme aldığı Tacettin Dergahı’na yönelik enstantaneler yer alacak.

Belgeselin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenen Nihal Ağırbaş, senaryosu Gazeteci Ömer Erbil tarafından kaleme alınan belgesel için yılbaşından bu yana bir hazırlık içinde olduklarını dile getirdi. Çekimlere 2 ay önce başladıklarını ifade eden Ağırbaş, belgeselin isminin “Bayramiçli Akif” olarak belirlendiğini aktardı. Ağırbaş, şöyle konuştu:

ARAŞTIRMALAR YAPTIK

“Çalışmalar, araştırmalar yaptık. Biz Ersoy’un vatan aşkı, milli şairliği ile alakalı çok fazla şey izledik. Fakat Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğu ile alakalı hiçbir şey bilmiyoruz. Hiçbir proje yapılmadı. Çok küçük kesitler halinde geçildi çocukluğu. Biz bu belgeselde bilinmeyen yönüyle Mehmet Akif Ersoy’u anlatıyoruz. Yani çocukluğunu anlatıyoruz.”

#Mehmet Akif Ersoy
#Bayramiçili Mehmet
#Sinema
5 yıl önce