|

'Berlin'de açılan PYD ofisi kapatılmalı'

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Almanya'nın başkenti Berlin'de PYD ofisi açılmasına tepki göstererek, ofisin kapatılması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
19:04 - 9/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:08 - 9/05/2016 Pazartesi
AA
Terör örgütü PYD, Rusya ve İsveç'ten sonra Almanya'nın başkenti Berlin'de temsilcilik açtı.
Terör örgütü PYD, Rusya ve İsveç'ten sonra Almanya'nın başkenti Berlin'de temsilcilik açtı.

Yeneroğlu, yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin Berlin'de temsilcilik açtığını okuduğunu belirterek, ''Bu gelişmeyle ilgili Türkiye'de çok rahatsız olduğumuz bir husus odur ki PKK'nın yan kolu olarak bilinen kuruluşla ilgili böyle bir şube açılmasına dair izin verilmesi, Almanya'nın PKK terör örgütüyle iletişimi konusunda zaten varolan endişelerimize yeni bir boyut kazandırmıştır.'' dedi.



Almanya Anayasa Koruma Teşkilatı'nın 2014 yılındaki raporunun 125'inci sayfasında, PYD'nin, terör örgütü PKK'nın yan kolu olarak nitelendirildiğine dikkati çeken Mustafa Yeneroğlu, ''İki örgütün de PKK ve PYD'nin ortak lideri olarak PYD tüzüğünde Abdullah Öcalan'ın olduğunu ifade ediyorlar. Dolayısıyla böyle bir durumda Almanya'nın bilgisi ve onayıyla açılan bu kurum, böyle bir terör örgütünün açıktan bir kurumu olarak değerlendirebileceğimiz nitelikte bir yapının kime, neye hizmet edeceği noktasında Almanya'nın varolan rahatsızlığa cevap vermesi gerektiğini düşünüyoruz.'' ifadelerini kullandı.





Yeneroğlu, ''Nasıl oluyor da cinayetler işleyen bir terör şebekesi olan PKK'nın yan örgütünün müttefik Almanya'da tırnak içinde ifade ediyorum, 'meşru olarak kabul edilen bir faaliyet zemini'' bulabiliyor. Bu nasıl izah ve kabul edilebiliyor.'' diye konuştu.



Özellikle son Ankara saldırısındaki faillerin PYD kamplarından Türkiye'ye geldikleri dikkate alındığında Almanya'nın çok vahim bir durum içerisinde olduğunun ortada olduğunu vurgulayan Mustafa Yeneroğlu, ''Almanya'nın bu durumla ilgili bir an evvel kamuoyunu ikna edecek bir açıklama yapması ve PYD'nin Berlin'deki temsilciliğini de kendi hukuku gereği terör örgütünün bir şubesi olması hasebiyle kapatması gerektiğini diliyoruz.'' şeklinde konuştu.



#Mustafa Yeneroğlu
#PYD
8 yıl önce