|

Beyaz ÖTA gidiyor mavi ÖHO geliyor

Başkent’te uzun yıllardır Sincan ve Etimesgut bölgesine toplu taşıma hizmeti veren ve ÖTA olarak bilinen beyaz midibüslerin yerini 12 metrelik mavi renkli yeni özel halk otobüsleri alacak.

Yeni Şafak
12:04 - 23/12/2018 Pazar
Güncelleme: 12:11 - 23/12/2018 Pazar
Diğer
Yeni halk otobüsleri yılbaşından sonra hizmet vermeye başlayacak.
Yeni halk otobüsleri yılbaşından sonra hizmet vermeye başlayacak.

Geçtiğimiz günlerde yeniden 10 yıllığına ihalesi yapılan ve ‘özel halk otobüsü’ (ÖHO) olarak adlandırılan 170 beyaz midibüsün hepsi yeni otobüslerle değiştirilecek. 12 metre uzunluğundaki otobüsler kent merkezi ile 7 merkez ilçe arasındaki 14 hatta dönüşümlü olarak çalışacak. Ankarakart sistemiyle hizmet veren otobüsler Sincan ve Etimesgut’un yanı sıra Gölbaşı, Çankaya, Mamak, Keçiören ve Altındağ’da da yolcu taşıyacak.

  • ÖTA’ların yerine gelen yeni modeli merak edilen özel halk otobüsü önceki gün Ankara Büyükşehir Belediyesi binası önünde görücüye çıktı.

Yılbaşından sonra hizmet verecek

Yolcu kapasitesi artırılan otobüslerin engelli erişimine de uygun olduğunu belirten Ankara Halk Otobüsleri Kooperatifi (AHOK) Başkanı Kurtuluş Kara yeni araçlarla ilgili şunları söyledi:

“Yeni araçlarımızla yılbaşından sonra hizmet vermeye devam edeceğiz. 2018 model yeni otobüsler engelli erişimine de uygun. 1 engelli, 30 oturarak, 76 ayakta olmak üzere 107 yolcu kapasitesine sahip. Araçlarımız Ankarakart ile hizmet veriyor, artık temassız kredi kartı da geçecek.”

#Ankara
#ÖHO
#Ankarakart
#Etimesgut
#ÖTA
5 yıl önce