|

'Borcumuz var' diyen ABD'ye Ankara'dan ilk yanıt

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın açıklamalarını genel itibarıyla bakıldığında önemli bir beyan olarak nitelendirerek, "Sınırlarını ve güvenliğini tehdit edecek hiçbir oluşuma Türkiye asla sessiz kalamaz." dedi.

Yeni Şafak
10:24 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:48 - 18/01/2018 Perşembe
Diğer
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın, "Suriye'de sınır birlikleri" planı hakkındaki haberlerle ilgili olarak, "Türkiye'ye bir açıklama borcumuz var. Bu, tamamen yanlış resmedilmiş ve yanlış tanımlanmış bir durum ve bazı kişiler yanlış konuşmuş. Herhangi bir sınır güvenlik gücü kurmuyoruz" sözlerine Ankara'dan ilk yanıt Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den geldi. Bakan Gül, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın açıklamalarını genel itibarıyla bakıldığında önemli bir beyan olarak nitelendirerek, "Sınırlarını ve güvenliğini tehdit edecek hiçbir oluşuma Türkiye asla sessiz kalamaz" dedi.

ABD'ye sert mesaj: Asla sessiz kalmayız

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın açıklamalarını genel itibarıyla bakıldığında önemli bir beyan olarak nitelendirerek, "Türkiye sınır güvenliğini sağlamada muktedir ülkedir. Sınırlarını ve güvenliğini tehdit edecek hiçbir oluşuma Türkiye asla sessiz kalamaz. Böyle bir açıklamanın yapılması önemli bir beyan. ABD'nin göndermiş olduğu silahların tekrar iade edilmesi lazım" dedi.


#ABD
#Abdülhamit Gül
#Tilelrson
#YPG
6 yıl önce