Bornova Belediye'sine yolsuzluk soruşturması: Belediye Başkanı Ömer Eşki dahil 4 kişi gözaltına alındı

10:38, 09/04/2026, PerşembeG: Güncelleme: 11:11, 09/04/2026, Perşembe
Yeni Şafak
Bornova Belediye'sine yolsuzluk soruşturması: Belediye Başkanı Ömer Eşki dahil 4 kişi gözaltına alındı
Bornova Belediye Başkanı Eşki gözaltına alındı

UŞAK Belediye Başkanı Özkan Yalım ile ilişkisi olduğu öne sürülen A.A.'nın Bornova Belediyesi bünyesinde işe alındığı ve fiilen görev yapmadığı halde maaş aldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi, 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından gözaltına alındı.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ile ilişkisi olduğu öne sürülen A.A.'nın Bornova Belediyesi bünyesinde işe alındığı ve fiilen görev yapmadığı halde maaş aldığı iddiasına ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belediye yetkilileri hakkında 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik’ suçlarından soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili bir süre önce açıklama yapan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, "Uşak Belediye Başkanı ile ilişkili olduğu iddia edilen bir şahsın, Bornova Belediyesi bünyesinde işe alındığı, fiilen görev yapmadığı halde belediyeden maaş aldığı yönünde haber ve paylaşımların açık kaynaklarda yer aldığı belirlenmiştir. Söz konusu paylaşımlar ihbar kabul edilerek yapılan çalışmalar neticesinde; ilgili şahsın kimliği tespit edilmiş. A.A. isimli şahıs ile birlikte konu ile bağlantılı belediye yetkilileri hakkında 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik' suçu ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Bu kapsamda polis ekipleri bu sabah, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ile Bornova Belediyesinde Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi A.A, Bornova Belediyesi Personel AŞ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Müdürü P.K. ve Bornova Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdür V..İ.A.'yı gözaltına aldı. Şüpheli A.A.’nın 22 Eylül 2025’te Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi olarak SGK kaydı bulunduğu ancak fiilen görev yapmadığı tespit edildiğine yer verildi. Şüphelilerin, SGK Uzmanlık Raporu'nda sorumluluğu bulundukları tespit edildiği ve 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından gözaltına alındığı belirtildi.

Canlı yayında bomba iddia: Özkan Yalım CHP'den destek isteyerek Özgür Özel'i hedefe koydu
Gündem
Canlı yayında bomba iddia: Özkan Yalım CHP'den destek isteyerek Özgür Özel'i hedefe koydu
İzmir'deki soruşturma Ankara'ya uzandı: CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol gözaltında
Gündem
İzmir'deki soruşturma Ankara'ya uzandı: CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol gözaltında
Ünlülere yeni dalga uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı kararı
Hayat
Ünlülere yeni dalga uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı kararı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026