|

Brunson hesap verecek

Amerikalı sözde papaz Brunson hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. 35 yıla kadar hapis cezası istenen Brunson’un, din adamı görüntüsü altında PKK ve FETÖ ile eylem birlikteliği içinde olduğu vurgulandı. Mahkemenin kabul etmesiyle birlikte Brunson hesap vermeye başlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:19 - 14/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Amerika uyruklu sözde papaz Andrew Craig Brunson
Amerika uyruklu sözde papaz Andrew Craig Brunson

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde serbest bırakılmasını talep ettiği Amerika uyruklu sözde papaz Andrew Craig Brunson hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Brunson’un FETÖ/PDY üyeliği ve yöneticiliğinden 35 yıla kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.

İDDİANAME TAMAMLANDI

İzmir’de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan Amerikalı sözde papaz Andrew Craig Brunson hakkında “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği” gerekçesiyle 15 yıla kadar, “Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek” suçlamasından da 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

35 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, yaklaşık 1.5 yıldır yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırladığı iddianameyi İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. İddianamede 35 yıla kadar hapis cezası talep edilen Brunson’un suç olabileceği düşünülen eylemlerine de yer verildi.

PKK VE FETÖ BAĞLANTILI

Brunson’un din adamı görüntüsü altında terör örgütleri PKK ve FETÖ adına suç işlediği ve bu örgütlerin genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu vurgulandı. Ayrıca Brunson’un görev yaptığı İzmir Protestan Diriliş Kilisesi’nde PKK ile FETÖ’yü övücü içerikli konuşmalar yaptığı, Kürt vatandaşların yaşadığı bölgelerde sistematik çalışma yürüttüğü kaydedildi.

MAKLUBE SOFRASINDAN GEZİ PARKI’NA...

Brunson’la ilgili ele geçirilen çok sayıda dijital materyallerde FETÖ/PDY’nin hücre evlerinde sözde sohbet yemeği olarak da bilinen “maklube” yemeğine katıldığına ilişkin ve bölücü terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçalarının olduğu fotoğrafların elde edildiği belirtilen iddianamede, 2013’teki Taksim Gezi Parkı olayında da yer aldığı ileri sürüldü.

  • 'Sizin pilotunuz yok ki'
  • İddianamede, Brunson’un FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden 5 gün sonra bir arkadaşına gönderdiği mailde kullanılan “Türk halkı her zamanki gibi askerin yanında yer almadı. Her şey kötüye gidiyor ama sonunda kazanan biz olacağız” ifadesine de yer verildi. Brunson’un Türk savaş uçağı pilotlarının başarısından bahseden bir Türk vatandaşına ise “Sizin pilotunuz yok ki. Onlar bizim oradaki hocanın (Örgüt elebaşı Fetullah Gülen kastedilerek) duasıyla uçan pilotlar. Onlar (FETÖ ile ilişkisi olan askerler kastedilerek) hocaya, hoca da bize bağlı” şeklindeki diyalogları da iddianamede yer aldı.
#Andrew Craig Brunson
#ABD
6 yıl önce