|

Bu daha ısınma turu bile değil

Mehmetçik’in Afrin’de destan yazdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu milletin yüreğini ve bileğini ortaya koyduğunda neleri başarabileceğini görecekler. Şu ana kadar yaptıklarımız daha ısınma turları bile sayılmaz. Asıl büyük hamlelerimizi, ataklarımızı önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 02:53 - 9/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Suriye’de terör örgütüyle birlikte hareket etmesine tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Suriye’de terör örgütüyle birlikte hareket etmesine tepki gösterdi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “45. Muhtarlar Toplantısı”nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başta Zeytin Dalı Harekatı olmak üzere önemli mesajlar verdi:

Geçtiğimiz 15 yılda tüm saldırılara rağmen kurduğumuz güven ve istikrar sayesinde kısır döngüyü kırmayı başardık. Son 15 yılın ilk 10 yılında daha ziyade iç kaynaklı istikrarsızlık çıkarma gayretleri son 5 yılda çok daha farklı bir görünüm kazanmaya başladı. Yıllar boyunca ülkemiz içinde örgütlenmiş ihanet odakları birbirinin ardı sıra harekete geçirildi.

BEKLEME İMKANIMIZ KALMADI

Irak ve Suriye başta olmak üzere, bölgemizde yaşanan insani krizlerin bir ucu hep gelip ülkemize dayandı, dayandırıldı. Şartların normale dönmesi, bölgemizin huzura ve güvene kavuşması için çok bekledik fakat İslam adına Müslümanları katleden bir terör örgütü bahane edilerek, bir başka terör örgütünün bölgemizde palazlandırıldığını görünce artık daha fazla bekleme imkanımız kalmadı.

İDLİB’İ DE ÇÖZECEĞİZ

Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ ve bölücü terör örgütüne karşı ilk fiili müdahalemizi başlattık. İşte şimdi de aynısını Afrin’de yapalım istedik. Afrin olayını çözeceğiz, İdlib’i aynı şekilde çözeceğiz ve mülteci kardeşlerimiz tekrar kendi topraklarına, kendi evlerine dönsün istiyoruz. 3,5 milyonu herhalde biz burada ilanihaye saklayacak halimiz yok. Onlar da zaten bir an önce kendi topraklarına dönmek istiyorlar. Bir kısmı burada kalabilir ayrı bir konu ama bu gerçeği de görelim.

ARTIK KENDİLERİ BİLİR

Ya bir yol bulacağız ya bir yol yapacağız. Bu işin başka bir çıkışı yok. Hiçbir engel Türkiye’nin, Türk milletinin iradesinden daha büyük değildir. Madem ki bizi bu noktaya getirdiler. Öyleyse bundan sonrasını kendileri bilirler. ‘Terör örgütü DEAŞ’ dediler, ona karşı mücadeleyi bir başka terör örgütü PYD, YPG ile yaptılar. Ya gel bizimle beraber yap. ‘Biz sizin generallerin söylediklerini uygun bulmadık’ dediler. Bak sizinkiler doğru söylemiyor. Bu bölgeyi biz tanırız, buraları biz biliriz, kim kimdir bunları biz biliriz.

TRUMP’A YANLIŞ YAPIYORSUNUZ DEDİM

Terörist teröristle yok edilmez, yanlış yapıyorsunuz Sayın Trump dedim ama maalesef o yine onlara baktı. Peki siz yolunuza, biz yolumuza dedik. Bu milletin yüreğini ve bileğini ortaya koyduğunda neleri başarabileceğini görecekler. Şu ana kadar yaptıklarımız daha ısınma turları bile sayılmaz. Asıl büyük hamlelerimizi, ataklarımızı önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz.

OPERASYON ÇEKEMEYECEKLER

2019 kritik bir tarih, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin resmen ve tüm unsurlarıyla devreye girmesiyle artık bu ülkeye operasyon çekmek öyle kolay olmayacaktır. Biz, kimin ne dediğine değil önce Allah’ın, sonra milletimizin ne dediğine bakarak yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Suriye sınırımızın tamamını teröristlerden arındıracağız. Irak’tan bize yönelen terör tehdidini ortadan kaldırana kadar, orada da ne gerekiyorsa yapacağız. Sınırlarımız içinde sonuncu terörist imha edilene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz.

  • Neden ‘Zeytin Dalı’
  • Erdoğan, Afrin’e yönelik operasyona neden ‘Zeytin Dalı’ adı verildiğini de açıkladı. Erdoğan, “Irak’ın kuzeyinde sahnelenen oyunu Tahran ve Bağdat yönetimi ile birlikte bozduk. Tamamen kendi inisiyatifimizle Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu’nun düğmesine bastık. Zeytin Dalı Operasyonu derken bu, sıradan aklımıza gelip de söylenen bir şey değil. Niye? Unutmayın. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de ‘Zeytine yemin olsun, tine (incir) yemin olsun ki’ buyuruyor. Bu bölge adeta zeytinlerle dayalı, döşeli zengin bölge. Zeytine yemin olsun ki dedik, Allah’ın izniyle bu işi bitireceğiz. Hamdolsun askerlerimiz adeta orada destan yazıyorlar. Şu an itibarıyla Genelkurmaydan aldığımız rakam bin 28 terörist etkisiz hale getirildi. Üzerine üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Şehitlerimiz kanının yerde bırakmayacağız” dedi.
Türklükle alakası yok

Erdoğan, “Bu ara tweetler atıyorlar. Neymiş o, biz ‘Türkiye ve Türklük’ kavramına karşıymışız. Niye? Türk Tabipleri Birliğinin isminden Türk’ün kaldırılmasını istediğimiz için. Evet istiyoruz. Çünkü Türk Tabipleri Birliği denilen bu kuruluşun Türklükle alakası yok, Türk kavramına da layık olan bir yanı yok. Türkiye Barolar Birliğinin de Türkiye’ye layık olan hiçbir yanı yok. Dolayısıyla bunlar ne hukuku ne de hekimliği kendi saltanatları altına alamazlar. Şimdi çıkarılacak kanunlarla, çıkarılacak Bakanlar Kurulu kararıyla bu ülkede tüm hukukçular, tüm doktorlar kendi derneklerini, vakıflarını rahatlıkla kurabilecekler ve bunlara da kaynağında para ödemesi diye bir şey yapmayacaklar. Bunların hepsi bitecek. Ondan tutuştular. Ne Türk ne de Türkiye kavramını kullanamayacaksınız artık. Onu layık olanlar kullanacak” dedi.

Yazıklar olsun

Türkiye’nin bölgede uygulamaya başladığı aktif politikanın içeride ve dışarıda pek çoklarını rahatsız ettiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: “Avrupa Parlamentosunda bazıları, terör örgütünün, terörist başının paçavralarını boyunlarına astı. Avrupa Birliği ki biliyorsunuz PKK’yı terör örgütü ilan etmiştir. Terör örgütü ilan ettiği halde bunların paçavrasını nasıl oluyor da bunlar boyunlarına sarıyorlar? Çünkü dürüst değiller, samimi değiller. Bunlarla beraber hareket edenler, bunlar da aynı. Biz bunlara hiçbir zaman aldanmayacağız. Onları da hiçbir zaman samimi bulmadığımızı kendilerine, yüzüne yüzüne vuracağız. Bugün ülkemizde halen ‘Bizim Afrin’de ne işimiz var’ diyebilen bir zihniyetin olması, kim olduğunu anlıyorsunuz, gerçekten üzüntü vericidir. Sokaktaki vatandaşımızın çok iyi anladığı, çok iyi tespit ettiği, çok iyi gördüğü gerçeği anlayamayan güya siyasetçi, güya aydın, akademisyen, sanatçı kisveli herkese ‘yazıklar olsun’ diyorum.”

  • Senden mi izin alacağız
  • Erdoğan, “Her türlü olumsuzluğa, alçaklığa, riyakarlığa rağmen bölgeyi adım adım teröristlerden askerimiz, milletimiz, hep beraber temizliyoruz. Bunu Bay Kemal’e rağmen temizliyoruz. Ne diyor beyefendi? ‘Afrin’e gitmeyin, fazla içerilere gitmeyin.’ Senden mi alacağız izni? Bize milletimizin emri var, biz milletimizin talimatını yerine getiriyoruz. Ona kalsa ‘Esed ile masaya oturun da bu işi konuşun’ diyor. 1 milyon vatandaşını öldüren bir katille biz neyi konuşacağız? Siz yeri gelir teröristlerle el ele kol kola dolaşabilirsiniz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun “utanmadan, sıkılmadan” kendilerini DEAŞ ile işbirliği yapmakla suçladığını belirten Erdoğan, “Bu ne biçim anlayıştır, yaklaşımdır? Ama bunda yüz yok, haysiyet yok. Bunda onur yok. AK Parti’nin DEAŞ’a destek olduğunu ispat et, ben bu makamda durmam, bu görevden çekilirim. Sen bunu ispat edemediğin zaman çekilir misin? Çekilemez. ‘El Nusra terör örgütüdür dedin mi?’ diyor. Ben bunların hepsini dedim, yine diyorum. ‘El Nusra da terör örgütüdür’ diyorum. Sen de. PKK, PYD, YPG terör örgütüdür de görelim. DHKP-C terör örgütüdür de göreyim seni. Diyemezsin. Gücünü onlardan alıyorsun” dedi.
Kılıçdaroğlu’na 250 bin liralık tazminat davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup konuşmasında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle CHP lideri Kılıçdaroğlu’na 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Başvuruda, davanın gerekçesi olarak Kılıçdaroğlu’nun salı günü grup toplantısında yaptığı konuşma gösterildi. Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘terör örgütlerini desteklemekle itham etmesinin terörle mücadeleyi sekteye uğratacağı’ belirtildi. Bu nedenle Kemal Kılıçdaroğlu’nun 250 bin lira manevi tazminat cezasına çarptırılması istendi.

Yüreğimizden sildik sanmayın

Yaşanılan sürecin zaten bilinen bir gerçeği sahada atılan her adımda bir kez daha gösterdiğine dikkati çeken Erdoğan, “Normalde birbirleriyle can düşmanı olanlar, söz konusu Türkiye ise hemen ittifak içine giriyorlar. Hemen gizli veya açık ortaklıklar kurabiliyorlar. Bugün Türkiye yaptığı her şeyi tamamen veya kısmen diğer tüm güçlere rağmen yapıyor. Eğer bunlara kalsa inanın bize yağmurlu havada bir bardak su bile vermeyecekler. Suriye’de ve Irak’ta bu ülkelere ve halklarına karşı kurulan her tezgah Türkiye’ye karşı kurulmuş demektir. Bizim için şu anda Suriye halkı önemli, Esed değil. Çünkü Esed, devlet terörü estirmiştir ve bunca insanın ölümüne neden olmuştur. Bir asır önce gözyaşları içinde çekildiğimiz bu toprakları yüreğimizden sildiğimizi sananlar yanılıyorlar. Bunu da böyle bilmeleri lazım. Zaten öyle olmadığını bildikleri için hepimizi birden hedef alıyorlar. Dün bizi lime lime ederek yok ettiklerini sananlara yeniden dirilişin nasıl olduğunu göstermezsek ecdadımıza da evlatlarımıza da mahcup oluruz. Hamd olsun, milletimiz bu büyük oyunun, üzerimizdeki bu büyük sorumluluğun farkındadır” dedi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Afrin
#TSK
6 yıl önce