|

Bu harekat tercih değil mecburiyet

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin dalı Harekatı’nın planlandığı gibi sürdüğünü söyledi. Tuzla’da hastane açılışında konuşan Yıldırım, “Bu harekat bir tercih değil, bir keyfiyet değil, bir mecburiyet sonucu yapıldı. Maksat Türkiye’yi kuşatmak. Türkiye’nin enerjisini azaltmak, Türkiye’yi meşgul etmek, gelişmesini, kalkınmasını geciktirmek. Plan çok açık, çok alçakça ama Türkiye buna pabuç bırakmaz. Bu millet buna asla izin vermez” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2018 Pazar
Güncelleme: 08:29 - 28/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tuzla Hastanesi ile Acıbadem Polikliniği’nin açılışını Başbakan Yıldırım yaptı.
Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tuzla Hastanesi ile Acıbadem Polikliniği’nin açılışını Başbakan Yıldırım yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Harekatın 8. gününde çalışmalar planlandığı şekilde gidiyor, herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bu harekat bir tercih değil, bir keyfiyet değil, bir mecburiyet sonucu yapıldı.” dedi. Yıldırım, Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tuzla Hastanesi ile Okan Üniversitesi Hastanesi Acıbadem Polikliniği’nin açılış töreninde konuştu.

TERCİH DEĞİL MECBURİYET

Yıldırım, şöyle devam etti: “Bu harekat, bir tercih değil, bir keyfiyet değil, bir mecburiyet sonucu yapıldı. Herkes bir şey söylüyor. Yani sizin İran’dan Akdeniz’e kadar bütün hudutlarınız ötesinde bir şer koridoru oluşacak, buraya bir terör sözde devleti yapılanması içerisine girişilecek, Türkiye de böyle hiçbir şey yapmadan bekleyecek... Böyle bir şey olur mu?

AMAÇ TÜRKİYE’Yİ KUŞATMAK

35-40 yıldır bizim bu terör örgütüne karşı ne mücadele verdiğimiz, bizi ne kadar meşgul ettiğini bütün dünya biliyor. Şimdi Irak’ta olan bu mücadele, bu operasyonları Suriye alanına da yaygınlaştırmaya çalışıyorlar. Yaptıkları bu. PKK, Irak’ta konuşlanmıştı, orada emperyalistler desteğini veriyordu. Şimdi yetmedi, Suriye’ye de taşımaya karar verdiler. Maksat Türkiye’yi kuşatmak, Türkiye’nin enerjisini azaltmak, Türkiye’yi meşgul etmek, gelişmesini, kalkınmasını geciktirmek. Plan çok açık, çok alçakça ama Türkiye buna pabuç bırakmaz. Bu millet buna asla izin vermez.

TERÖR KUŞAĞINA İZİN YOK

Kahraman Mehmetçiğimiz, milletimizin başına bela olan can ve mal güvenlaiğine tasallut olan bu eşkıya sürülerine hak ettiği dersi vermek için Afrin’deler. Orada, terörün başını ezinceye kadar bu faaliyetler sürecek. Kim ne derse desin. Hudutlarımızın güvenliği, milletimizin can ve mal emniyeti tam anlamıyla sağlanıncaya kadar bu operasyonlar sürecek. Asla ve asla güney sınırlarımızda bir terör kuşağının oluşmasına müsaade etmeyeceğiz.Nitekim Afrin Operasyonu başlar başlamaz millet 15 Temmuz’daki gibi kenetlendi. Çok şükür kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, Özgür Suriye Ordusu’nun kahraman evlatları bu operasyonu başarıyla sürdürüyor.

DAHA NE BEKLEYECEĞİZ?

Afrin bölgesinden Türkiye’ye sayısız roket saldırıları oldu. Şehitlerimiz oldu, sivil vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Daha ne bekleyeceğiz? Milletimizin can ve mal güvenliğinden daha önemli ne var? İşte Fırat Kalkanı bölgesinde Cerablus ile Azez arası El Bab’a kadar 2 bin kilometrekarelik alanda bugün huzur var, sükunet var, 130 bine yakın insan döndü.

İNSANLARA KAN KUSTURUYOR

2014’ten beri terör örgütü PKK, PYD ve YPG adı altında Afrin’de insanlara kan kusturuyor. Orada kim var? Araplar var, Kürtler, Türkmenler var. Hani bunlar Kürtlerin haklarını savunuyordu. Kürtlerin çocuklarını, daha ufak ufak sabileri askere alıyorlar. Zorla cepheye taşıyorlar, haraç istiyorlar, zorla vergi topluyorlar. Bunların zulmünden kaçıp Türkiye’ye sığınan 350 bin Kürt var. Hani nerede Kürtlerin hakkını savunanlar?"

  • 24 şehir hastanesi yapacağız
  • Yıldırım, Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tuzla Hastanesi ile Okan Üniversitesi Hastanesi Acıbadem Polikliniği’nin açılışını yaptı. Hizmete giren tesislerin Tuzla ve İstanbullular için önemli bir merkez olacağını belirten Yıldırım, Okan Üniversitesi’nin eğitim hayatına 19 yıl önce başladığını dile getirerek, “Bu süre içinde çok ciddi bir tecrübe kazandı. 85 öğrenci ile başladığı sayı, bu gün 25 bini aşmış durumda. Bu açılışlarla birlikte tabii ki üniversitenin imkan ve kabiliyetleri daha da gelişmiş olacak.” diye konuştu.
HER TÜRLÜ MUAYENE TEK ADRESTE

Türkiye’nin şehir hastaneleri yeni bir merhaleyi oluşturduğunu aktaran Yıldırım, şöyle konuştu: “Bugüne kadar 4 ilimizde, şehir hastaneleri yaptık, hizmete aldık; Yozgat, Mersin, Adana ve Isparta illerimizde. Toplamda geriye 24 tane daha şehir hastanesi yapacağız, hizmete alacağız. Bunun faydası ne? Şehir hastanelerinde her şey bir arada. Adeta hasta girdiği zaman bütün ihtiyaçlarını oradan karşılıyor, her türlü muayene, MR, burada git başka hastaneye oradan onu yaptır şeklinde bir şey kalmıyor.”

#Binali Yıldırım
#Afrin
#TSK
6 yıl önce