|

Bu kez disiplin kartını açtı

Tüzük kurultayında aykırı sesleri kapıya koymakla tehdit eden Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez parti içi disiplin kartını açtı. Partide tek sesliliği getirmeyi planlayan Kılıçdaroğlu, tutum belgesine uymayanları disipline sevk edecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:45 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu

CHP’nin 36’ıncı olağan kurultayında delegelere baskı ile yeniden genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayın hemen ardından yaptığı baskın tüzük kurultayında partilileri tehdit etmişti. Kılıçdaroğlu, “Ben milletvekili seçildim, istediğim kanala çıkarım, istediğim gibi konuşurum’. İzin almadan çıkıyorsa, bu partide yeri yoktur. Eski hastalıkları hala bir şekilde gündeme getirenleri de uzaklaştıracağım” ifadeleri ile çatlak ses çıkaranlara meydan okumuştu.

PARTİDE TEK SESLİLİK

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, vekiller, parti üyeleri ve parti yönetimi için uygulanması gereken kuralların yer aldığı bir belge hazırlayacak. Bununla partide tek sesliliği getirmeyi planlayan Kılıçdaroğlu, bu belgede yer alan kurallara uyulmasını isteyecek. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun bu hareketi ile partide tek sesliliği getirmeyi amaçladığı belirtiliyor. Bu şekilde hiç kimse Kılıçdaroğlu’ndan izin almadan açıklama yapamayacak. Açıklamanın konusu ve içeriği bildirilecek. Gazete ve televizyonlara demeç veremeyecek. Bu kurallara uymayanlar direkt disipline sevk edilecek.

#CHP
#​Kemal Kılıçdaroğlu
#Kurultay
6 yıl önce