|

Bu sözleri uygulamada görmeliyiz

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD Savunma Bakanı Carter'ın, Suriye ve Irak'taki DAEŞ'e karşı mücadelede Türkiye'nin yer alması gerektiği şeklindeki ifadesini değerlendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:36 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Kurtulmuş, “Öncelikle ABD Savunma Bakanının bu noktaya gelmesi, ABD yönetiminin bu noktaya gelmesi, sorununun çözümüne katkı sunacak bir yaklaşımdır. Olumlu bir yaklaşımdır. Türkiye olarak sayın bakanın buradaki açıklamalarını olumlu karşıladığımı ifade etmek isterim” dedi. “Türkiye, hem Suriye'de hem Irak'ta hem sahada hem masada olmalıdır” tezini başından itibaren izlediklerini belirten Kurtulmuş, Carter'in terör örgütlerine yönelik sözleri için de “Şimdi bu sözlerin gereği sahada yapılmalıdır. ABD'nin de bizzat Sayın Obama'nın, Cumhurbaşkanımıza söz verdiği PYD/YPG unsurlarının Fırat'ın doğusuna gelmesi sağlanmalıdır. Bu anlamda Amerika da gerçekten kararlılıklarını ortaya koymalıdır” diye konuştu.


Kurtulmuş, “Biz açıkçası tezlerimizde başından ne kadar doğru ve açık bir şekilde davrandığımızın bugün en azından Amerikalı Sayın Bakan'ın sözleriyle bunun karşılığını aldığımızı görüyoruz. Şimdi sözlerin uygulamada da görülmesini bekliyoruz. Türkiye hem Suriye hem Irak'ta hem Fırat Kalkanı Operasyonu çerçevesinde hem Musul operasyonu karşısında sahada da masada da olacak” dedi.


#Numan Kurtulmuş
#ABD
#DAEŞ
8 yıl önce