|

Bu testi neden yaptırdı?

Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastını soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ilginç bir bilgiye ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 01:50 - 7/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Suikast sonucu öldürülen Karlov’un katiline ilişkin soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürülüyor.
Suikast sonucu öldürülen Karlov’un katiline ilişkin soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Aralık 2016’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde katıldığı bir sergi sırasında suikast sonucu öldürülen Karlov’un katiline ilişkin soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürüyor. Suikast tarihinden başlayarak geriye doğru katil Mevlüt Mert Altıntaş’ın nerelere gittiğini, kimlerle irtibat kurduğunu ve bağlantılarını araştıran savcılık, faille ilgili önemli bir ayrıntıya ulaştı.


KISIRLIK DERECESİNDE

Ankara Çevik Şube Müdürlüğü’ne 2014 Haziran’da tayini çıkan Altıntaş’ın göreve başladıktan yaklaşık 3 ay sonra Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittiği ve sperm sayısını ölçtürdüğü belirlendi. Hastane raporuna göre, Altıntaş’ın test sonuçlarının kısırlık değerinde olduğu anlaşıldı.

Rapora göre, suikastçı 15 Eylül 2014 tarihinde hastaneye gitti. Soruşturma kapsamında savcılığın elde ettiği bulgulara göre de Altıntaş’ın bu tarihten sonra değişmeye başladı.

TEST MERCEK ALTINDA

Altıntaş’ın, Ankara’ya geldikten hemen sonra neden böyle bir test yaptırdığı mercek altına alınırken, suikast için seçilmesinde bunun etkisinin olup olmadığı da inceleniyor. Savcılık, tüm bunlarla ilgili araştırmasını sürdürüyor. 

#Mevlüt Mert Altıntaş
#Büyükelçi Karlov
#Rusya
#Suikast
6 yıl önce