|

Bu yol karanlık çıkmaz sokaktır

Başbakan Yıldırım, Afrin operasyonunun sınırlardaki tehdit ortadan kalkana kadar devam edeceğini söyledi. Yıldırım, PYD’ye destek veren ABD’ye seslenerek, “Ey Amerika, terör örgütleriyle iş tutarak nereye varmak istiyorsun? Bu yol karanlıktır, bu yol çıkmaz sokaktır. Hala yanlıştan dönmek için zamanın vardır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:36 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
 Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’nın sınırlardaki tehdit ortadan kalkana kadar süreceğini söyledi.
Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’nın sınırlardaki tehdit ortadan kalkana kadar süreceğini söyledi.

AK Parti Erzincan 6. Olağan Kongresi’ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’nın sınırlardaki tehdit ortadan kalkana kadar süreceğini söyledi.

ABD’nin teröristlere 550 milyon dolar bütçe ayırmasına tepki gösteren Yıldırım, “Bu iş, o kadar kolay değil. Bu sefer sert kayaya çarptınız. Buradan ilan ediyorum. PKK, PYD, YPG sizin sırtınızı sıvazlayanlara güvenmeyin. Güvendiğiniz dağlara kar yağması yakındır. O yüzden, herkes safını doğru belirlesin, dostunu düşmanını doğru seçsin. Türkiye’ye düşmanlık edenler de yer beğensin” dedi. Yıldırım, ABD’nin, “Terör örgütleriyle kurduğumuz ilişki bir tercih değil, mecburiyet” şeklindeki açıklaması için, “Özrü kabahatinden büyük. DEAŞ bitti, mecburiyet bitti mi? Bitti. O halde niye silah gönderiyorsunuz?” sözleriyle tepki gösterdi.

HANGİ AKLA HİZMET EDİYORSUN

Sınırlara yönelen tehdidi ortadan kaldırmak için uluslararası hukuktan doğan haklarla sınır dışı operasyonların gerçekleştirildiğini belirten Yıldırım, bu operasyonun Türkiye’ye ve milletimize yönelen tüm tehdit ve zulüm bitinceye kadar edeceğini söyledi. Yıldırım, “Kimse caz yapmasın. Ey Kılıçdaroğlu, sen hangi akla hizmet ediyorsun? ‘Afrin’e girmeyin’ diyorsun. Bu nasıl mantık? Kimden yanasın? Çık da söyle. Bilesiniz ki sonuna kadar gideceğiz, köklerini de kazıyacağız. Sen istesen de istemesen de” diye konuştu.

HADİ ORADAN HADDİNİ BİLMEZ

Yıldırım, “Ne diyor? Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en korkak adamı Recep Tayyip Erdoğan’mış. Hadi oradan haddini bilmez. 15 Temmuz’da tankların arasından sıvışıp belediye başkanının evine sığınırken, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım meydanlardaydı, alçaklara karşı mücadele ediyordu. Kim korkak, kim korkak değil, bu millet en iyisini bilir” dedi.

HALA ZAMANIN VAR

Afrin’de insan düşmanlarıyla mücadele ettiklerine dikkati çeken Yıldırım, “Şunu herkes bilsin, sınırlarımıza tehdit nereden gelirse gelsin, anında yok edilecek. Sınırlarımızda bir devlet kurma hevesinde olanların bu hevesleri kursaklarında kalacak. Ey Amerika, terör örgütleriyle iş tutarak nereye varmak istiyorsun. Bu yol karanlıktır, çıkmaz sokaktır. Hala bu yanlıştan dönmek için zamanın vardır. Artık şu canilere, insanları gözünü kırpmadan öldüren bu alçaklara destek olmayı, silah vermeyi bırak. Verdiğiniz silahları da söz verdiğiniz üzere toplayın artık” ifadesini kullandı.

  • Belarus’a ilk ziyaret
  • Başbakan Yıldırım, bugün resmi ziyaret için Belarus’a gidiyor. Yıldırım’ın, Belarus’a yapacağı ziyaret, bu düzeyde Minsk’e gerçekleştirecek ilk ziyaret olma özelliği taşıyor. Yıldırım, iki gün sürecek ziyareti kapsamında, ülkenin Başbakanı Andrey Kobyakov ve Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüşecek. Ziyarette, iki ülke arasında bir dizi anlaşmanın da imzalanması öngörülüyor.


#Binali Yıldırım
#Politika
#ABD
6 yıl önce