|

Bürokraside son dakikada istifa eden edene

7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ardı ardına istifalarını açıklıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı olan Aydın Ünal bürokrasiden ilk seçim istifasını sunan isimdi. En çok konuşulan isim ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan oldu. TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Karaman ve Kredi ve Yurtlar Kurumu eski Genel Müdürü Hasan Albayrak seçimler için istifa edenler arasında. Milletvekili adayı adayı olmak isteyenlerin saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.

16:01 - 10/02/2015 Salı
Güncelleme: 17:45 - 10/02/2015 Salı

Genel seçimler öncesi istifa rüzgarı devam ediyor. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ardı ardına istifalarını açıklıyor.


Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararına göre, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde kamudan milletvekili adayı olmak isteyenlerin, bugün saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı olan Aydın Ünal bürokrasiden ilk seçim istifasını sunan isimdi. Yıllarca Erdoğan'ın beyin takımında yer alan Ünal'ın seçim çalışmalarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanında yer alacağı belirtiliyor.


En çok Fidan konuşuldu

En çok konuşulan isim MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın oldu. 7 Şubat'ta Başbakanlığa sunduğu istifa dilekçesinde, 10 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere görevinden ayrıldığına yer verdi.


Mehmet Özhaseki istifa etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Özhaseki "Belediye sayfasını kapatırken yeni bir sayfa açıyorum. 21 yıldır hizmet odaklı siyaseti şimdi Ankara’da yapmak için yola çıkıyorum. Yeni Türkiye’nin yeni vizyonuna katkı sağlamak için yola çıkıyorum" dedi.


TCDD Genel Müdürü Karaman istifa etti

2002 Aralık ayından beri TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Karaman, siyasete atılmak amacıyla görevinden ayrıldı. Karaman, 2003 yılından itibaren Yüksek Hızlı Tren (YHT) projeleri başta olmak üzere 100'ü aşkın demiryolu projesinde görev aldı.


Hasan Albayrak Ankara’dan aday adayı

Kredi ve Yurtlar Kurumu eski Genel Müdürü Hasan Albayrak, milletvekilliği aday adaylığı için Başbakanlık Müşavirliği görevinden istifa etti. Albayrak, 11 yıla yakın süre Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştü. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde AK Parti Ankara’dan aday olması beklenen Albayrak, Genel Müdürlük yaptığı dönemde Kredi ve Yurtlar Kurumunu modern bir yapıya kavuşturmuştu.


Davutoğlu'nun iki danışmanı da istifa etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlarından Ali Sarıkaya ve Ertan Aydın 7 Haziran'da yapılacak seçimler için istifa etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun üniversiteden öğrencisi olan Ali Sarıkaya, Dışişleri Bakanı ile 12 yıldan beri birlikte çalışıyor. Davutoğlu, Sarıkaya’yı en kritik görüşmelerinde bile yanından ayırmıyor. Doç. Dr. Ertan Aydın, ODTÜ'den lisans, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden doktora derecesini aldı. 2000-2003 yılları arasında Harvard Üniversitesi’nde ve Dartmouth Üniversitesi’nde araştırmacı olarak bulundu. 2004-2012 yılları arasında Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı. Son iki senedir Recep Tayyip Erdoğan'ın da siyasi işlerden sorumlu başdanışmanlığını yürüttü. Aydın bu görevini Davutoğlu'nun başbakan olması ile devam. Aynı zamanda Pollmark Araştırma'nın ortağı olan Aydın'ın yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda yayınlanmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır.


Adalet Bakanlığı'nda istifa

Adalet Bakanlığı yüksek müşaviri görevinden istifa eden Adnan Boynukara’nın Malatya ya da Adıyaman'dan aday adayı olması bekleniyor.


Basın İlan Kurumu'nda çifte istifa

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, milletvekili adaylığı için görevinden ayrıldı. Atalay yaptığı yazılı açıklamada, 2015 Yılı 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Trabzon’dan AK Parti milletvekili aday adayı olmak üzere istifa ettiğini bildirdi.


Basın İlan Kurumu'nda bugün de bir istifa yaşanadı. Koordinasyon ve İdare Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey de AK Parti'den milletvekili olabilmek için istifasını verdi.

İki rektör de aday adayı

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, AK Parti'den Van Milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti. İnanç, makamında düzenlendiği basın toplantısında, Van'dan AK Parti milletvekili aday adayı olmak için ilgililerle istişare ederek görevinden istifa ettiğini söyledi. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban da AK Parti'den aday adayı olmak için istifa etti.


Maliye Bakanlığı'nda istifa

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, milletvekilliği aday adaylığı için yarından geçerli olmak üzere istifa kararı aldı. Ağbal, yaptığı açıklamada, 25 yıldır Maliye Bakanlığının hemen hemen her kademesinde görev yaptığını söyledi.


Kırşan Batman’dan

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Kırşan, yazılı açıklamasında, 2015 Yılı 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, Batman’dan AK Parti milletvekili aday adayı olmak üzere istifa ettiğini bildirdi.


Yerlikaya ve Bilgin istifa etti

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ve Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, 25. dönem milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.


MEB'de istifalar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Yusuf Büyük, 7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimler öncesi, milletvekili aday adayı olmak üzere görevlerinden istifa etti. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli de milletvekili aday adayı olmak üzere istifa dilekçesini verdi.


Yayman canlı yayında açıkladı

Vatan Gazetesi yazarı ve Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü öğretim üyesi Hüseyin Yayman, 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili olmak için akademik görevinden istifa etti.


Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta istifa etti

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta, AK Parti'den 25. dönem Trabzon milletvekili aday adayı olmak için bakan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini bildirdi. Balta, yaptığı yazılı açıklamada, 61. ve 62. hükumetlerde Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı olarak sürdürdüğü görevini, milletvekili aday adayı olabilmek için noktaladığını belirtti.


MHP’li Başkanın oğlu AK Parti’den aday oldu

Nevşehir’in Uçhisar Beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Ali Karaaslan’ın oğlu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi ve Eğitim Bir-Sen üniversite temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karaaslan, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.


Dışişleri Bakanlığı diplomatı Vahit Özdemir istifa etti

Dışişleri Bakanlığı diplomatlarından konsolos Vahit Özdemir Ak Parti Nevşehir Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Vahit Özdemir, yaptığı açıklamada, "Dünya lideri , Kadim Dostum Muhterem Reisicumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli önderliğinde ve Başbakanımız Davutoğlu Ahmet Hocamızın rehberliğinde ülkemizin şaha kalkıp dünyada yıldız bir ülke haline geleceğine yürekten inanıyorum. Bürokrasi ve diplomasi tecrübemi Aziz Milletimin ve memleketim Nevşehir'in hizmetine sunabilmek amacıyla fahri kurucusu olduğum AK Parti'den Nevşehir Milletvekili Aday Adaylığı için görevimden istifa ediyorum" dedi.


Kayseri’de MHP’den milletvekili aday adaylığı için istifalar

Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı. 30 Mart seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı da olan ve seçimi kaybeden Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, bu kez de 7 Haziran 2015’te yapılacak olan genel seçimlerde MHP’den memleketi olan Kayseri milletvekili adayı olmak için partiye başvuru yaptığı belirtildi. Bu arada, Kayseri’de MHP’den milletvekili aday adaylığı için ERÜ öğretim üyesi Osman Ceyhan, Kayseri Eğitim ve Araştırma hastanesinden Dr. Ünal Polat, Kayseri İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez Ata, AK Parti Sivas aday adaylığı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi BEF Genel Müdürü Refik Tuzcuoğlu Ak Parti Konya’dan , Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Dr. Havva Çalış Talay istifalarını verdi.


Şehit Furkan Doğan'ın babası da aday

İsrail'in Mavi Marmara saldırısında 17 yaşındayken şehit olan Furkan Doğan'ın babası AK Parti aday adayı oldu. Ahmet Doğan, memleketi Kayseri'den milletvekili aday adayı olacak. Erciyes Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Doğan'ın bugün görevinden de istifa edeceği ifade edeceği öğrenildi.


Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan istifa etti

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan, Malatya'dan Ak Parti milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. 12 yıl boyunca Vali yardımcılığı, kaymakamlık, il özel idare genel sekreterliği gibi görevlerde bulunduğunu anlatan Budan, son çıkarılan büyükşehir yasasıyla hizmetin daha çok yerel idarelere kaydırılmasından dolayı hizmet noktasında siyaseti tercih etmesine yol açtığını belirtti. 


Merkez Valisi Koçdemir, Bursa’dan milletvekili adayı olmak için istifa etti

Merkez Valisi Dr. Kadir Koçdemir, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde memleketi olan Bursa’dan MHP milletvekili adayı olmak için istifa etti. Koçdemir, 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde de MHP’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı. 


Bakan Yardımcısı Arıcı istifa etti

Antalya'da bir dönem Ak Parti'den milletvekilliği yapan, geçen dönem de 7'nci sıradan milletvekili adayıyken seçilemeyen Abdurrahman Arıcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevinden aday adaylığı için istifasını sundu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Ak Parti'den Antalya milletvekilliği için istifa etti.


Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden Samsun'dan Milletvekili aday adayı

Bürokrasinin önemli isimlerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, istifa etti. Özden, memleketi Samsun'dan Milletvekili aday adayı olacak. 7 Haziran'da yapılacak Milletvekili genel seçimi öncesi bürokraside istifalar sürüyor. Bir istifa haberi de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın önemli bürokratlarından Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden'den geldi. Özden'in memleketi Samsun'dan aday adayı olacağı öğrenildi.


 Diğer istifa eden isimler şöyle:

 


Alınan bilgiye göre, kamuda görev yapan ve 7 Haziran'daki seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyenlerin istifaları sürüyor.


Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti'den Bolu milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. 


Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur da AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için istifasını sundu.


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız da AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı.


Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta, MHP'den milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı.


Sayıştay Başsavcısı Ömer Duman, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) üyeleri Fazıl Şenel ve Abdullah Tancan da adaylık için istifalarını sundu.


Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tombul, AK Parti’den Gaziantep milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.


Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Beyhan Sayın, AK Parti'den Ankara milletvekili aday adaylığı için istifasını sundu.


Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi Dr. Şanal Tosun, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için istifa etti.


TMSF Varlık Yönetimi Daire Başkanı Hasan Köroğlu, AK Parti Gaziantep milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldı.


TÜBİTAK Kurumsal İletişim Müdürü Yahya Coşkun, AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. 


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başmüfettişi Süfyan Emiroğlu da AK Parti'den Kahramanmaraş milletvekili aday adaylığı için istifasını sundu.

#2015 genel seçimleri
#bürokraside istifa
#istifa
#vekil
#milletvekili
#ankara
9 yıl önce